//Plugins sense CDN ?>
Per Festa Major d'Igualada, el millor microteatre, i en clau local. Com el 2018, les píndoles teatrals passaran pel Teatre de l'Aurora: en aquesta ocasió són 'Un cuento xino', 'La mare', 'El pizzero', 'Fil' i 'Quan pensaves que no mirava'. Per Maria Moix Romero
Aquesta propera Festa Major d'Igualada, el Teatre de l'Aurora torna a acollir 'Xiques', una proposta de microteatre que compta amb cinc espectacles diferents tots ells representats en espais poc convencionals del teatre. S'hi podran veure una quinzena d'artistes polifacètics que actuaran els tres dies fora de la seva zona de confort.
Un any més, durant la festa major de la ciutat, concretament els dies 20, 21 i 22 d'agost, els igualadins i les igualadines de totes les edats podran gaudir dels cinc espectacles inèdits i creats expressament per aquesta proposta innovadora als diferents espais del teatre. Aquests espais són poc convencionals i no solen estar oberts al públic (camerinos, passadissos, l'escala d'emergència o la sala d'assaig de la Coral La Llàntia).
'Un cuento xino', 'La mare', 'El pizzero', 'Fil' i 'Quan pensaves que no mirava' són els noms dels cinc espectacles que tenen una durada màxima de 15 minuts i els quals es podran veure entre les sis i les nou del vespre. Cada espectacle es representarà quatre cops al dia que resulta en 20 funcions diàries i en 60 en total. D'aquesta manera els espectadors tenen una major llibertat per escollir el dia i l'hora que li sigui més convenient.
El projecte va ser creat pel Joel Grau qui ha dut a terme la roda de premsa per presentar el segon any del projecte juntament amb l'Òscar Barcells, director del teatre, i el Pol Doncel qui ha anunciat un cop més la col·laboració amb la microcerveseria local 'La Lenta'. Els artistes participants són la Maria Berenguer, la Thais Buforn, la Francina Cantarell, la Maria Colom Talló, el Jordi Enrich, la Maria Enrich, el Ricard Espelt, el Xavier Gabriel, la Mosa Garcia, el Francesc Marginet, la Glòria Ros, el Marc Tarrida Aribau, la Carla Vallès i el mateix Joel Grau.
"L'any passat va ser l'any de presentació del projecte i aquest any en serà el de consolidació" així és com ho defineix l'actor Joel Grau, i diu també que no s'han plantejat aplicar el format en altres ocasions ja que durant la festa major hi ha un gran ‘orgull local' i és una bona manera per conèixer els artistes locals de diverses disciplines. Coincideixen els tres en la diversitat de perfils d'espectador que solen atraure "és una proposta oberta a tothom, la diferència d'edat entre els participants provoca que hi hagi un públic que vagi a veure una persona i un públic que en vagi veure a una altra, d'aquí la diferència d'edat". Per acabar animen al públic a tenir una experiència teatral diferent i a gaudir dels espectacles amb una cervesa a les mans.