TORNAR
PUBLICITAT

El Museu acull la presentació aquest divendres del documental sobre l'esportista Lluís Basas

cultura
Divendres, 13 desembre 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una personalitat referencial en el món de l'esport a casa nostra, Lluís Basas, té des d'ara un homenatge audiovisual. Basas, vinculat a la natació, és un dels anoiencs guardonats amb el títol de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya.

PUBLICITAT

Els germans de Basas, amb la regidora Patrícia IllaEl Museu de la Pell d'Igualada serà l'escenari aquest divendres, a 2/4 de 8, de la presentació del documental 'Lluís Basas Teixidó, una vida dedicada a l'Esport'. Es tracta d'una peça audiovisual produïda a tall d'homenatge a aquesta distingida figura de l'esport igualadí del segle XX, en un projecte impulsat pels germans Joan i Jaume Basas amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada i que ha estat realitzat per la periodista Laura Tapiolas.

En l'acte de presentació del projecte davant els mitjans, la tinenta d'alcalde i regidora d'Esports, Patricia Illa, ha destacat que "en el marc de la Ciutat Europea de l'Esport, hem volgut fer un reconeixement a les persones que han treballat a favor de la pràctica de l'Esport i aquest projecte va també en aquesta línia. En aquest cas es tracta de recordar la figura de Lluís Basas Teixidó, que va ser una de les figures més rellevants en l'impuls de la natació i de l'esport en general a casa nostra".

Basas és una de les persones guardonades amb el títol de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya, que la Generalitat atorga a currículums rellevants com el seu. En el seu cas, cal destacar que va reportar una infinitat d'esdeveniments als mitjans comarcals i va construir un enorme arxiu històric a partir d'articles, fotografies i gravacions de la Igualada esportiva del segle XX. El documental recull aquest material audiovisual, inèdit en bona part, a més de les sensacions i vivències recollides a través de diversos testimonis de l'època.

El documental es publicarà a www.lluisbasasteixido.cat, dissenyat per Sarah Molano. Dins el lloc web, el documental s'exposarà acompanyat d'una cronologia detallada i d'una galeria d'imatges i vídeos per tal de fer públic l'arxiu. Un cop digitalitzat i publicat, el dia de la presentació, la família farà donació de tot el material de Lluís Basas a l'Arxiu Comarcal. L'acte comptarà amb l'assistència de l'alcalde, Marc Castells, el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, la regidora d'Esports i Promoció de la Ciutat, Patrícia Illa, i la directora de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, Marta Vives.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.