TORNAR

De Pell Sensible recorda els poetes de la Primera Guerra Mundial

Cal Granotes acull una sessió anomenada ’Si us pregunten per què vam morir’

cultura
Dissabte, 28 novembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les veus de quatre grans dobladors de l'escena catalana portaran l'espectador a reviure la duresa de la guerra i el llegat de poetes com Apollinaire, Owen o Ungaretti.

Avui, tindrà lloc a l'antiga adoberia de Cal Granotes una nova cita del recital poètic i musical De Pell Sensible, en aquest cas dedicat als poetes que van combatre durant la Primera Guerra Mundial. Es tracta d'un muntatge de radioteatre en directe, titulat 'Si us pregunten per què vam morir'. Dirigit per Ramon Hernàndez i amb dramatúrgia de Gerard Vàzquez, el projecte, sorgit del col·lectiu Veus Humanes, commemora l'efemèride de l’anomenada Gran Guerra a través de la poesia que es va escriure durant el conflicte.

Toni Sevilla, una de les veus que hi participenLes veus d'Isa Mateu, Eduard Doncos, Toni Sevilla i Eva M. Lluch, alguns dels grans dobladors catalans, serveixen per reviure una emissió de ràdio en directe, millorada amb ambientació sonora i musical i innovacions tecnològiques, que trasllada els espectadors al context de l'època i a les incerteses socials i psicològiques causades per la batalla.

Centrat en la poesia, l'espectacle permet observar un dels conflictes més importants de la història des d'una perspectiva totalment nova. I és que la Primera Guerra Mundial ha estat sovint considerada com la guerra dels poetes. De fet, el terme war poet (poeta de guerra) va aparèixer durant aquesta època per designar els autors que havien plasmat sobre paper les vivències de quatre anys devastadors. Així, els versos de l'espectacle permeten reviure-ho pràcticament tot: la vida a la rereguarda, el combat, els morts i el retorn dels supervivents a partir dels poemes de Guillaume Apollinaire, Rupert Brooke,
Alfred Lichtenstein, Ewart Alan Mackintosh, Siegfried Sassoon, Wilfred Owen o Giuseppe Ungaretti, entre altres. Els quatre actors interpreten personatges tipus com el soldat, la dona, la mare, la núvia o la infermera, que apareixen als diferents poemes i que alhora dialoguen entre si. El recital tindrà lloc a les 8 i les entrades es poden comprar des d'una hora abans a la taquilla de Cal Granotes, al preu de 8 euros. L'aforament està limitat a noranta persones.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.