TORNAR

Poble Actiu apunta que "el procés participatiu en la Capital de la Cultura és un concurs de popularitat"

Afegeixen que ”el total de propostes presentades són 450.000 euros i només se’n donaran 75.000”

cultura
Dissabte, 3 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esquerra municipalista assegura que el procés s'ha plantejat "com una competència entre entitats" i que els imports dels pressupostos són baixos.  Entenen que l'equip de govern actual "no té respecte cap als projectes presentats".

PUBLICITAT

Els regidors de Poble Actiu, Neus Carles i Pau Ortínez, critiquen l'organització de la Capital de la Cultura Catalana per l'any 2022. En concret, assenyalen "la gestió dels pressupostos participatius, la manca de suport a les entitats culturals i la nul·la voluntat del govern de voler treballar el projecte de manera consensuada amb els altres grups municipals". Tot i que veuen amb bons ulls el sistema dels pressupostos participatius, consideren que "tal com s'ha planificat a Igualada, s'està convertint en una guerra entre entitats i un concurs de popularitat".

Pau Ortínez i Neus Carles, a la Plaça Sant MiquelCritiquen "el baix import destinat als pressupostos, 75.000 euros, tenint en compte que amb les 40 propostes presentades se'n demanen més de 450.000". Segons Neus Carles, el gran nombre de propostes presentades "indica que a Igualada no falten idees per fer actes culturals ambiciosos, sinó inversió i suport de l'Ajuntament cap a les entitats i professionals culturals".

Segons Poble Actiu, "aviat es farà un mural d'art urbà arran de la Capital de la Cultura Catalana, però hi ha dues propostes molt similars que no es podran realitzar si no surten escollides dins dels pressupostos participatius". Per la seva part, Pau Ortínez, lamenta que "dels 60 milions d'euros del pressupost anual, només 3,5 milions estan destinats a cultura i només 65.000 euros en subvencions a les entitats culturals de la ciutat". Entenen que "a part de les activitats extraordinàries que resultin dels pressupostos participatius, segur que també es planificaran altres activitats que no tindran res a veure amb les entitats de la ciutat, però que els hi aniran molt bé al govern de la ciutat per fer-se fotos a mig any de la pròxima campanya electoral".

"Manca d'informació"

Neus Carles explica "que des de fa més d'un any i mig han estat demanant informació sobre com s'encarava l'organització de l'any de la Capital Catalana de la Cultura" i s'han ofert a poder treballar el tema "conjuntament" però "no se'ns ha consultat mai ni se'ns ha informat mai de res, només ens han passat informació després que aquesta aparegués als mitjans de comunicació".

De les despeses de preparació, afirmen que "ja s'han destinat 10.000 euros per aconseguir la candidatura i 10.000 euros més que s'han pagat a una empresa externa per gestionar el procés participatiu. Si només es destinaran 75.000 euros per a les entitats de la ciutat, ens sembla desproporcionat que ja se n'hagi invertit 20.000 a empreses externes que no tindran cap impacte en la vida cultural de la ciutat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.