TORNAR
PUBLICITAT

El Roure de Pinedes de l'Armengol, declarat Arbre d'Interès Comarcal

El Consell actua per protegir aquest arbre amb més de 400 anys

cultura
Dimarts, 4 juliol 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de la setmana passada, el roure que s'alça a Pinedes de l'Armengol té una nova distinció. Un informe d'una consultora assenyala que cal millorar les condicions del sòl de la zona per salvaguardar l'arbre. 

PUBLICITAT

El darrer ple del Consell Comarcal va aprovar la declaració del roure de les Pinedes de l'Armengol arbre d'interès comarcal. La sol·licitud partia de l'Ajuntament de la Torre de Claramunt. L'ens comarcal notificarà l'acord a la Direcció General de Política Forestal de la Generalitat de Catalunya, per tal que en faci inscripció en el Catàleg corresponent.

Aquest arbre es troba situat i creix, des dels darrers 400 anys aproximadament, al peu de la Font de l'Armengol, font que dona nom al barri de Pinedes de l'Armengol. D'aquest brollador natural s'abastia d'aigua l'antic Mas Armengol, una masia que hi havia en aquest indret de la qual no es conserven cap restes a l'actualitat.

El Roure, al terme de La TorreLes singulars dimensions i la presència del roure el fan molt important des del punt de vista paisatgístic i patrimonial, segons l'informe d'Árbol, Investigación y Gestión SL. El document considera que les obres antigues i noves que s'han realitzat a la zona han provocat una situació de davallada en els roures que generarà la mort de força branques. Per això proposen millorar les condicions del sòl de la zona i podar les branques menys debilitades. Les arbredes d'interès comarcal catalogades per la Generalitat de Catalunya es consideren protegides, cosa que implica la prohibició de tallada i arrencada total o parcial, així com de malmetre-les per qualsevol mitjà.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.