TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

El Saló de la Infància guanya espai a l'Escorxador i posarà el focus en l'esport

L’augment de superfície a l’edifici farà reaprofitar per a altres activitats l’espai on s’hi instal·lava una carpa

cultura
Dimecres, 5 desembre 2018. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'esport serà el tema motor del proper Saló de la Infància. Les activitats es desplegaran a l'Escorxador per tercer any, del 27 de desembre al 4 de gener, amb el parèntesi del primer dia del 2019.

PUBLICITAT

S'acosten les festes nadalenques i a Igualada des de fa tres dècades i mitja, aquestes dates són sinònim de l'organització de les activitats per a infants del Saló. Arriba a la seva 35a edició que es durà a terme al recinte de l'Escorxador, segons explicava aquest dimecres, 5 de desembre, la tinent d'Alcalde Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut del'Ajuntament, Carme Riera. Un Escorxador ampliat en la seva ala nord, per tant, amb més capacitat, cosa que permetrà substituir una de les capes de l'exterior i guanyar un recinte per a activitats esportives. 

Precisament l'esport és l'eix temàtic d'enguany. La responsable de les polítiques municipals d'Infància apunta que "enguany, al
Saló conflueixen dues fites molt significatives per la ciutat, com són la designació de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022 per part de la UNICEF i la de Ciutat Europea de l'Esport 2019 per part d'ACES Europe". Per tant, afegeix, al ja habitual protagonisme dels infants "en aquesta edició hem volgut afegir un protagonisme molt destacat dels esports i de l'activitat física com a elements fonamentals per a una bona salut".

El lema d'aquesta edició és 'Mou-te amb el Saló' i segueix la dinàmica dels darrers anys de dotar la cita d'un eix temàtic motor: el 2012 va ser El Saló de les Idees, el van seguir El Saló Bestial (2013) i Un Saló Sonat! (2014), El Saló dels Xefs (2015), El Saló del Cinema (2016) i, l'any passat, es va celebrar El Saló Teconològic. El cartell d'aquesta edició també és obra de l'il·lustrador igualadí Xavier Mula, que ha tornat a convertir l'Esmolet i l'Esmoleta en el centre d'atenció de la imatge però, en aquesta ocasió, compartint protagonisme i espai amb una desena de persones que practiquen diferents disciplines esportives, incorporant també la inclusió i l'esport adaptat.

L'artista Xavier Mula amb la regidora RieraEl programa donarà cabuda a l'oci i el joc però que, alhora, pretén promocionar la pràctica de l'esport i l'activitat física com a hàbits de vida saludable des de ben petits. Aquesta pràctica es pot dur a terme de forma individual o en grup, convertint-se en una actuació que facilita la integració, la col·laboració amb els altres, la tolerància i el respecte de les diferències. Es mantindran molts espais i activitats ja consolidats com les àrees d'aventura, els inflables, els llits elàstics, la pista d'slot, el circuit de karts, l'espai per nadons, actuacions musicals participatives i tallers variats, com els de maquillatge, percussió o dansa, entre molts altres. 

El fet e disposar des d'aquest any de l'ala Nord de l'edifici de l'Escorxador farà redistribuir els  espais i aplegar tots els tallers de manualitats en un mateix entorn, facilitant a les famílies la participació d'infants de diferents edats en activitats diverses de forma
simultània. Cal esmentar també, com a novetats, la pista de volcat, els ponis o l'àmplia col·laboració d'entitats esportives de la ciutat, que disposaran d'un espai exterior en el mateix recinte per a fer demostracions i tallers amb els infants.

La regidora Carme Riera agraeix "la implicació i compromís de la vintena d'empreses i de les pràcticament quaranta entitats col·laboradores, sobretot culturals i esportives, que contribuiran aquest any a l'hora d'oferir als infants i a les famílies
una gran experiència, coincidint amb la 35a edició de l'esdeveniment". 

Les activitats s'engegaran com sempre el 27 de desembre i acabaran el 4 de gener, ambdós inclosos, i obrirà les portes cada dia entre 2/4 d'11 i 2/4 de 8. El dia 31 de desembre, però, tancarà a les 2 i l'endemà, dia 1 de gener, romandrà tancat. Les entrades d'un dia de validesa, tenen un preu de 3,50 euros i els abonaments per quatre jornades costen 11 euros. Es poden comprar anticipadament a l'equipament juvenil La Kaserna –Trav. Sant Jaume s/n– o els mateixos dies de celebració a la taquilla de l'Escorxador. En el cas dels menors de 3 anys i dels acompanyants majors de 12 anys, l'entrada serà gratuïta.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.