TORNAR

Els secrets de les plantes oblidades es revelen dissabte a Igualada, amb unes 100 activitats

Uns 150 voluntaris i voluntàries col·laboren en aquesta sisena edició

cultura
Dijous, 30 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per segon any, les activitats tenen lloc a l'octubre. El president del Col·lectiu Eixarcolant, que organitza la diada, comenta que "el nombre d'activitats i voluntaris indica la consolidació i atractiu de la Jornada, i també la necessitat de potenciar-la per tal que esdevingui any rere any un motor de canvi del model productiu i de consum".

Una de les possibilitats culinàries que sorgeixen de les El dissabte 2, el Col·lectiu Eixarcolant organitza la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que arriba a la sisena edició. Consta d'unes 100 activitats repartides entre una dotzena de blocs temàtics. La Jornada compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada, el Consell Comarcal de l'Anoia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Es compta amb més de 150 voluntaris i voluntàries vinguts d'arreu del país per donar suport en aquesta plataforma de difusió única d'espècies i varietats desconegudes però amb un gran potencial en l'àmbit culinari.

Els diferents blocs d'activitats són xerrades tècniques, fira de productes silvestres i varietats tradicionals amb una setantena d'expositors, tallers familiars i tallers per adults, tasts, sortides etnobotàniques, dinar silvestre, etnobotànica en directe, xerrades aplicades, activitats infantils, actuacions musicals i píndoles etnobotàniques. La Jornada es reivindica per donar veu als coneixements tradicionals transmesos de generació en generació per tal que, degudament actualitzats, esdevinguin els fonaments indispensables a partir dels quals innovar i transformar la manera mitjançant la qual produïm i consumim aliments.

La coordinadora, Jana Peters, manifesta que "cal conèixer tot el potencial de les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals per tal de poder aprofitar de forma eficient i sostenible els recursos que ens ofereix l'entorn, fet indispensable per avançar vers la sobirania alimentària, per afrontar l'emergència climàtica, i per combatre el despoblament rural".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.