TORNAR

El Teatre de l’Aurora estrena ‘Solar’ sobre el conflicte del macroprojecte de plaques que es vol construir a Tous

L’obra, de la companyia Mos Maiorum, especialitzada en teatre documental, està basada en entrevistes a veïns de Tous i de les plataformes activistes Salvem Tous i Preservem l’Anoia

cultura
Dimarts, 29 novembre 2022. 17:43. Redacció AnoiaDiari.

Aquest cap de setmana s’estrena al Teatre de l’Aurora el darrer treball de Mos Maiorum, una companyia especialitzada en teatre documental, polític i immersiu. Aquesta vegada tracten el tema de la transició energètica i s’han basat en el macroprojecte de plaques fotovoltaiques que es vol ubicar dins el terme de Sant Martí de Tous. El col·lectiu Mos Maiorum ha fet entrevistes a veïns del poble i a representants de les plataformes Salvem Tous i Preservem l’Anoia. Precisament, després de la funció de divendres, es farà una tertúlia amb els membres de la companyia i de les plataformes.

Des de la sala independent igualadina expliquen que “a Sant Martí de Tous, un petit poble de 1000 habitants, hi ha un projecte per construir 168 ha de plaques fotovoltaiques en sòl agrari. Centrals elèctriques de magnituds enormes canviaran per sempre la vida al poble. Miralls negres cablejats substitueixen espigues de blat. Què cantaran els treballadors del camp, quan el camp sigui una central elèctrica? El col·lectiu teatral Mos Maiorum proposa un ritual catàrtic on multitud de testimonis reals parlen de la problemàtica generada per la desregulació de la transició energètica, una àgora pública on escoltar veus diverses, cants atàvics i impactes electromagnètics. Els caragols mecànics somien en tempestes elèctriques?”

Mos Maiorum és un col·lectiu teatral de Barcelona fundat el 2015. Està especialitzat en teatre documental i polític i aposta per col·locar l’espectador dins de la situació escènica utilitzant formats immersius. D’aquesta manera converteix l’escenari en una àgora pública des d’on reflexionar col·lectivament sobre temàtiques que generen conflicte social. Usar l’escena per a fer catarsi col·lectiva transformadora.

Sorteig d’entrades

El Teatre de l’Aurora i l’AnoiaDiari sortegem dues entrades dobles per a la funció del divendres 2 de desembre, a les 20 h. Participa-hi!

Horaris i venda d’entrades

Les funcions de Solar tindran lloc el divendres 2 i el dissabte 3 de desembre a les 20 h i el diumenge 4 de desembre a les 19 h. Després de la funció de divendres els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia i amb representants de Salvem Tous i Preservem l’Anoia. Totes es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.