TORNAR

TV3 presenta 'Polseres vermelles' i la segona temporada d’'Arròs Covat' al Festival Zoom

El primer capítol de l’esperada sèrie, escrita per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, es podrà veure durant la gala de cloenda

cultura
Dilluns, 25 octubre 2010. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dins el marc del Festival Zoom s’ofereix la preestrena de l’esperada sèrie 'Polseres vermelles' i la projecció en primícia, dins de la secció Zoom Jove, del primer capítol de la segona temporada d’'Arròs covat', que porta per títol 'Arròs amb llet'.

'Arròs covat'

Fotograma de 'Polseres vermelles'

'Polseres vermelles', una coproducció entre Filmax i TV3, està basada en la dilatada experiència hospitalària de l’escriptor i guionista Albert Espinosa, que durant la infància i l’adolescència va passar més de deu anys ingressat en hospitals. Per primera vegada en una sèrie sobre hospitals, els metges cedeixen tot el protagonisme als pacients. El Lleó (Àlex Monner), el Jordi (Igor Szapakowski), la Cristina (Joana Vilapuig), el Roc (Nil Cardoner), l’Ignasi (Mikel Iglesias) i el Toni (Marc Balaguer) són els protagonistes absoluts de la història. Cares noves que, en la majoria dels casos, debuten amb aquesta sèrie a la televisió i amb les quals Espinosa i el director, Pau Freixas, han treballat abans en el repartiment del llargmetratge 'Herois'. La sèrie està ideada per a tots els públics, s’allunya de la tristesa i té com a nexe de la història les ganes de viure, la superació i l'alegria.

Per presentar la sèrie vindran el director, Pau Freixas, i el guionista, Albert Espinosa. La projecció del primer capítol de 'Polseres Vermelles' es farà durant la gala de cloenda del Festival, que serà el dissabte 7 de novembre a les 21.30 hores al Teatre Municipal l’Ateneu (carrer Sant Pau, 9).

'Polseres vermelles', primer episodi

Any: 2010. País: Espanya. Productora: Castelao Productions-Filmax, Televisió de Catalunya. Direcció: Pau Freixas. Guió: Albert Espinosa. Fotografia: Julián Elizalde. Música: Arnau Bataller. Direcció artística: Joan Sabaté. Muntatge: Liana Artigal, Regino Hernández. Intèrprets: Àlex Monner, Igor Szpakowski, Joana Vilapuig, Nil Cardoner, Mikel Iglesias. Idioma: Català. Gènere: Drama. Durada: 60 minuts. Sis nois d'entre 8 i 17 anys coincideixen en un hospital a causa de diferents malalties i han de passar uns quants mesos fent de les parets de l’hospital el seu univers quotidià.

I 'Arròs covat', en primícia

D’altra banda, la secció Zoom Jove ofereix en primícia el primer capítol de la segona temporada d’'Arròs Covat', que porta per títol 'Arròs amb llet', un dels programes de més èxit del 33. La sèrie d’animació tracta sobre el conflicte de fer-se gran i és el primer treball televisiu del reconegut il·lustrador Juanjo Sáez. Aquesta sèrie està coproduïda per Escándalo Films i TV3, amb el suport de l'ICIC.

'Arròs covat' (1r episodi 2a temporada)

Arròs amb llet. Any: 2010. País: Espanya. Direcció: Kike Maillo, Luis Fabra. Il·lustració: Juanjo Sáez.. Animació: Sergi Padró, Maialen Arana, Eli González. Durada: 14,09’

Després de la mort de la tieta Paquita, el Xavi torna a la Verneda a viure amb els seus pares. Allà abandonarà el món del disseny per convertir-se en professor d'autoescola, com el seu pare. A part, rebrà unes trucades estranyes i misterioses...

La projecció d’aquest capítol es farà el divendres 5 de novembre a les 22.45 hores al Teatre de l’Aurora (carrer Aurora, 80, plaça de Cal Font). En aquesta sessió també es projectaran sis curtmetratges. L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat.

Zoom Jove

El Zoom Jove, secció programada pel crític Joan Fitó i dedicada als curtmetratges i a nous creadors, ha seleccionat sis produccions que arriben d’Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya, Portugal i Espanya, perquè optin al Premi al Millor Curtmetratge. Els dos treballs de producció íntegrament espanyola, el nostàlgic Rodilla, de Juanjo Giménez, i l’inquietant El pabellón alemán, de Juan José Millares, competeixen amb l’aval d’haver estat premiats a diversos festivals. L’expressionista Mi vida en tus manos, de Diogo Carvalho, una coproducció entre Portugal i Espanya, és un dels dos curts d’animació del certamen. L’altre, breu però contundent, és l’italià Videogioco - loop experiment. De Gran Bretanya és el drama The Last Breath, mentre que la reflexiva Spatzen ve d’Alemanya.

Els curtmetratges:

El Pabellón alemán. Any: 2009. País: Espanya. Direcció: Juan José Millares. Durada: 14’. El 1929 Mies van der Rohe va inaugurar un dels edificis més emblemàtics del segle XX durant l'Exposició Universal de Barcelona.

Mi vida en tus manos. Any: 2009. País: Portugal / Espanya. Direcció: Diogo Carvalho. Durada: 7’. Un conegut torero portuguès arriba a Espanya per fer-hi una “esperada faena”. Amb ell viatja seu fill, que somia arribar a ser un dia com el seu pare.

Rodilla. Any: 2009. País: Espanya. Direcció: Juanjo Giménez. Gènere: ficció. Durada: 17’. Cromos per passar comptes amb la infància.

The Last Breath. Any: 2009. País: Gran Bretanya. Direcció: David Jackson. Durada: 11’. Una família que busseja en un llac d’un paratge idíl·lic es troba amb un fet inesperat.

Spatzen. Any: 2009. País: Alemanya. Direcció: Jan Speckenbach. Durada: 12’. Un home i una dona es coneixen en un bar. Deambulen pels carrers durant la nit i a l'alba es tornen a separar.

Videogioco - loop experiment. Any: 2009. País: Itàlia. Direcció: Donato Sansone. Durada: 1,40’ És una història que no té sentit. Comença amb un puny i un tall.

Vuit anys promocionant els llargmetratges televisius

El Zoom, Festival Europeu de Cinema per a Televisió, és l’únic festival de l’Estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió. Va néixer l’any 2003 amb l’objectiu de potenciar i donar a conèixer la producció audiovisual que es fa a Europa, i posa especial atenció als llargmetratges de ficció televisiva. El Festival, pioner en la seva categoria, atorga un total de 5.000 € en premis a les tvmovies a concurs. A més, el Zoom lliura els Premis a la Trajectòria Professional a una personalitat del panorama audiovisual i a una productora. Com a novetat, enguany es concedeix el I Premi Tu ets la tele a un personatge o programa que hagi marcat la vida dels espectadors. El Festival Zoom, organitzat per l’Ateneu Igualadí, té com a patrocinador l’Obra Social d’Unnim. El festival és una producció de De Verité i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.