Si algú ho havia de dir, ja ho dic jo: fomentem la participació

Per les properes eleccions al Parlament de Catalunya es pronostica una molt baixa participació com així ho auguren diverses enquestes de mitjans de comunicació. És, per tant aquest 28 de novembre, quan els diversos col·legis electorals hauran d’atraure els votants allí censats per a què hi vagin a votar. Així, a més d’un se li passarà la mala hòstia d’haver hagut de votar a pots comptar qui.

Proposta número 1: Xocolata amb xurros

Repartir xocolata amb xurros després d’haver votat amb la lectura de contes (que no 'cuentus') i jocs per a la canalla.

Proposta número 2: Passi de pel·lícules

Habilitar sales per la projecció de pel·lícules d’actualitat, de riure perquè val més riure que plorar.

Proposta número 3: Risoteràpia

Fer rotllanes i començar a riure a veure qui pot més. Si cal, es pot fer una xerrada d’acudits per fer baixar millor el tràngol.

Proposta número 4: Curs de cuina

Impartir cursets de plats de cuina, amb la prèvia del seu tast, per exemplificar l’empassada de resultats que possiblement hi haurà.

Proposta número 5: Consoles i Jocs de Taula

Posar una Play Station o una Wii, depèn de l’escola, i fer concurs per veure qui guanya al Super Mario Bros o algun joc d’aquests. Muntar partides de parxís, el joc de l’oca, escacs amb atractius regals per fomentar la participació tant a les eleccions com als propis jocs.

Proposta número 6: Barça-Madrid

Després d’haver votat que et donin un refresc i una bossa de patates i, en una pantalla gegant, es projecti el Barça vs. Madrid.

Proposta número 7: botiga al carrer

Aprofitar per fer la botiga al carrer al davant dels col·legis electorals per, així, anar fomentant el comerç igualadí.

Proposta número 8: mostra de música tradicional

A l’entrada o sortida del col·legi, mostrar algun grupet de música tradicional perquè amb música les coses funcionen millor.

Proposta número 9: taller de castells

Ja que els Moixganguers d’Igualada van tan forts enguany, ensenyar a fer castells humans per la propera temporada i captar, així, nous moixiganguers a la colla insigne de la ciutat.

Proposta número 10: taller de cultura popular

Igualment, que les entitats de cultura tradicional i popular facin una demostració dels seus balls o activitats per captar, així, nous membres.

Podeu aportar les vostres si voleu, a veure si entre tots s’aconsegueix augmentar la participació!

Altres articles de Darius Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.