TORNAR

Economia circular: Bones pràctiques a l'Anoia

economia
Dilluns, 4 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial de l'Anoia treballa, des de fa un temp, per apropar el model de l'economia circular a les empreses del territori. Algunes d'aquestes empreses, de diversos sectors i dimensions, ja han començat a implamentar aquest model i ja hi comança a haver a la comarca alguns models de bones pràctiques.

PUBLICITAT

Aquest model no només aporten valor afegit a les empreses i al seu entorn, sinó que també repercuteixen en un estalvi de recursos, una millora en l’eficiència energètica i una reducció de l’impacte mediambiental d’alguns processos i productes. Diverses empreses de l'Anoia ja estan apostant en aquesta línia, i comencen a recollir-ne els seus fruits.

Per exemple, Productes Agrícoles Macasa, empresa química ubicada al Polígon de les Comes a Igualada, en la seva inquietud per incorporar matèries primeres recuperades o reciclades ha desenvolupat un projecte que recupera la pols residual dels extintors en desús, que és rica en fòsfor i nitrogen, nutrients principals dels adobs. Després d’un llarg procés d’investigació aquest procés de recuperació ja s’està duent a terme.

També cal esmentar Pere Valls, empresa paperera ubicada a Sant Pere de Riudebitlles està realitzant un projecte que permet l’aprofitament de les cendres de la seva pròpia caldera de biomassa per a la incorporació com a part de matèria primera en la fabricació de morter en una planta localitzada a Valls. Després de sis mesos d’investigació i tràmits, ja s’està portant a terme amb èxit.

Projecte de bioresidus

Donada l’actual gestió dels residus de poda i fracció verda, diverses empreses privades, liderades per Ambiens, estan col·laborant per donar major valor afegit al producte. Els primers esforços ha servit per quantificar la generació d’aquests residus, analitzar com es poden introduir nutrients, i, al mateix temps, tenir major sortida comercial.

 


1 Comentaris

J

Joaquin

Barcelona

5 de febrer 2019.08:10h

Respondre

Preocupant que parlem d’Economia Circular només fent referència a l’aprofitament dels residus.
L’economia circular ha de tenir com objectiu acabar amb l’economia lineal i girar totalment... Llegir més el metabolisme de l’economia. Canviar de model de vida, canviar d’actitud i manera de pensar i de fer i les empreses han de ser el motor del canvi. RECICLAR no es CIRCULAR.
Exemple: que volem tenir la roba neta o ser propietaris d’una rentadora?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.