//Plugins sense CDN ?>
Esperen que els productes com les gorres anti-polls es puguin comercialitzar en poc temps. FITEX ha mitjançat perquè vora 1,6 milions d'euros d'ajuts europeus que vehicula el departament ACC1Ó de la Generalitat vagin a parar a la indústria anoienca-
La Fundació per a la Innovació Tèxtil d'Igualada (FITEX) es posa al capdavant d'un ventall de programes d'economia col·laborativa centrats en la creació de nous productes
tèxtils intel·ligents. El projecte global és en el marc de la Comunitat Oneida i té el suport de l'agència ACCIÓ del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Entre les empreses que desenvoluparan aquests projectes de recerca de manera col·laborativa són Punto Blanco, Escorpion, Munich, Cóndor, Defiber, l'A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, Leather Química, Curtits Badia, Industrial Igualadina, Combalia, Miret, Curtits Igualada i Igualadina de Depuració i Recuperació, entre d'altres. Aquestes firmes treballen en creacions com uns mitjons i uns guants antisuor per tractar la hiperhidrosi, unes mitges per tractar la síndrome de les cames cansades o la pell atòpica, o bé gorres anti-polls o per a la protecció solar.
La interacció del talent i els recursos d'empreses del sector cosmètic com Martiderm i del sector tèxtil-moda com Punto Blanco han fet possible fer aflorar productes com aquests que es preveu que es puguin comercialitzar aviat. D'altres línies d'investigació van orientades a reduir l'impacte ambiental del procés d'adobar pells, a integrar l'economia circular al sector adober o bé a fer més sostenibles els processos de tintura i estampació. També es treballa en projectes de digitalització de processos com ara el desenvolupament d'un software de gestió per controlar el cicle logístic del producte, en un projecte encapçalat per l'empresa Munich.
Un total de 1,583.898 euros del total de 3,6 milions d'euros a indústries de moda i de l'hàbitat van a parar a l'Anoia, gràcies a la intercessió de FITEX. L'ajut públic suposa
aproximadament un terç del cost real dels projectes d'investigació; els dos terços restants els sufraguen les empreses participants amb els seus propis recursos. Els projectes igualadins que formen part d'aquesta Comunitat Oneida "s'alineen amb el compromís de l'Ajuntament d'Igualada envers la millora i innovació dels sectors tèxtil, pell i moda de la comarca amb iniciatives atan diverses com la Càtedra A3, del Campus Igualada-UdL", com també la futura creació de l'espai d'innovació en moda 'Igualada Fashion Lab'.
Oneida és el projecte de recerca i innovació col·laboratiu més gran de Catalunya i un dels més grans de l'Estat espanyol, i és una de les tretze Comunitats RIS3CAT, associacions sectorials público-privades que des de l'any 2015 han unit empreses i entitats de sectors estratègics per a la indústria catalana.