TORNAR

Més de 37.000 llocs de treball registrats a l'Anoia per primera vegada des del 2008

Segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, la comarca també ha registrat el nombre més alt de persones afiliades des de 2012

economia
Dilluns, 7 agost 2023. 13:56. Redacció AnoiaDiari.

La comarca de l'Anoia ha registrat uns 37.320 llocs de treball, la xifra més elevada des de juny del 2008. Això suposa un augment del 3,3% respecte a l'any passat, mentre que el conjunt de Catalunya creix un 2,8%. Les dades s'extreuen de l'Informe trimestral del mercat del treball i teixit empresarial elaborat pel Gabinet d'Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i publicat per la Cambra territorial de l'Anoia.Font: Cambra de Comerç de Barcelona

Segons el tipus de règim d'afiliació s'observa un creixement entre els assalariats (4,4%), mentre que els autònoms disminueixen lleugerament (-0,5%, 40 persones menys), evolució que difereix a la del conjunt de Catalunya en el segon cas (+3,3% assalariats i un +0,1% autònoms).

Pel que fa a la grandària de l'empresa, i en la mateixa línia que el teixit empresarial, el nombre d'assalariats ha crescut als dos segments de major dimensió: un 10,2% a les empreses mitjanes i un 17,9% a les empreses grans. En canvi, ha minvat un 1,0% entre les microempreses i un 0,6% entre les empreses petites.

D'altra banda, el mercat del treball de la comarca continua expandint-se també pel que fa a l'afiliació segons residència padronal, que amb 53.875 persones a finals de juny de 2023, representa la xifra més elevada des del 2012. Si es comparen les afiliacions per seu social i per residència padronal, el nombre és bastant superior en el segon cas (un 44% més); el motiu de la diferència és que molts treballadors residents a l'Anoia es traslladen a una comarca diferent per treballar, prop de 16.000 residents.

Atur

Pel que fa a les xifres d'atur, el juny de Font: Cambra de Comerç de Barcelona 2023 tanca amb 6.594 persones aturades inscrites a les oficines de Treball de Catalunya a la comarca i esdevé el valor més baix des del juliol 2008. L'estimació de la taxa d'atur registral se situa en el 10,9% el juny, la xifra més baixa per aquest mes des del 2008, però dos punts percentuals per sobre a la registrada al conjunt de Catalunya (8,8%).

Empreses

Font: Cambra de Comerç de Barcelona El nombre d'empreses (comptes de cotització) a la comarca registra 3.080 empreses a finals de juny de 2023, el mateix que un any enrere; aquesta evolució d'estancament difereix a la registrada pel conjunt de Catalunya, on les empreses augmenten lleugerament (+0,3%).

Segons la grandària, el nombre d'empreses ha disminuït als dos trams de menor dimensió: un 0,4% entre les microempreses (fins als 9 treballadors) —que representen el 80,7% del total— i un 0,6% entre les petites (de 10 a 49 treballadors). En canvi, el teixit empresarial ha augmentat un 14,3% tant a les mitjanes empreses (de 50 a 249 treballadors), com a les grans empreses (de 250 i més treballadors).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.