TORNAR

A l’outlet Anoia s’hi destinarà un espai per acollir empreses TIC

Segons l’equip de govern les obres podríen començar el mes de gener

economia
Dijous, 22 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sota el lema ‘un mateix espai, dues maneres de fer empresa’, L’alcalde d’Òdena, Carles Casanova i el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Pep Solé, van presentar el nou projecte per incorporar una zona destinada a acollir empreses TIC en el mateix edifici on hi ha previst l’Outlet d`Òdena. Segons l’equip de govern, tot està enllestit perquè les obres comencin el proper mes de gener.

Carles Casanova i Pep Solé presenten el projecte

L’Outlet Anoia és un dels projectes que va entusiasmar i animar la comarca però el temps ha anat passant, i amb ell han arribat aplaçaments progressius que han posposat la seva construcció. Aquest dimecres es va presentar un nou capítol amb l’esperança de dotar d’un altre contingut l’edifici previst. Es tracta d’aprofitar els equipaments que han d’acompanyar l’outlet per crear un espai que aculli empreses TIC. Segons Pep Solé, el sector TIC és molt potent a la comarca i des de l’espai d’Òdena es vol ajudar a les empreses a ser més competitives.

L’edifici comptarà amb dues plantes de 3.500m2 cadascuna que es repartiran entre superfície per botigues outlet i per empreses. Segons Solé, malgrat que es compartirà edifici, seran dos espais clarament diferenciats. L’empresa promotora de l’Outlet Anoia, Iter-Metropolita, està, segons l’equip de govern, encantada amb aquesta idea que va sorgir de l’associació ‘Òdena Oberta’ de la qual Pep Solé en formava part.

A part dels equipaments que ja s’havien previst com restauració o multicinemes, es comptarà amb una llar d’infants, un gimnàs, sala d’actes i de videoconferències, serveis que sumats a la capacitat de crear sinèrgies i les prestacions tecnològiques, poden ser útils per els treballadors de les TIC i que sumaran avantatges per atreure les empreses del sector

Una competència amb la comarca?

Pep Solé va voler deixar clar que, tot i que al principi s’intentarà portar empreses de la comarca, sobretot d’Igualada, l’objectiu és atreure, també, empreses de fora: ‘No s’ha de veure com una agressió a ningú, simplement oferim un espai on creiem que les empreses TIC podran ser més competitives.

Terminis

Segons l’alcalde i el regidor, les obres podrien començar el gener o el febrer i es pretén que es pugui inaugurar el 2013.


4 Comentaris

F

F Jorba

22 de setembre 2011.12:56h

Respondre

Bones: Sempre que hi a una idea que pot millorar un projecta e
Ha de ser benvinguda; el important, com be es diu en un comentari, no es parlar de les coses ( que si), el important es fer el que s´ha... Llegir més dit.
Personalment crec que quant un equip posa sobre la taula un tema com aquest no es pas per fer volar coloms; penso que darrera hi ha molta feina feta i un pla de viabilitat o similar; i no pas per part de l´ajuntament ( que també) sino per l´empresa promotora.
En l´empresa privada , la viabilitat es vida; en aquest cas i essent en Pep Solé persona emprenedora ( ni que ara estigui dedicada a l´administració en quasi plena dedicació) no tinc cap dubte de que els “deures” s´han fet be tècnicament parlant.
Sempre hem apuntat que cal estudis de viabilitat ( Campus parc Motor, Aeròdrom,...etc); en tot cal planificar i analitzar el que pot passar; i no dic que tot projecta hagi de ser sostenible per ell mateix ( vegis temes molt socials); però si que s´ha de saber que costarà, i com es pagarà; es a dir: “ quant costaran i qui pagarà les misses”; sino es allò que tots volen misses però ningú les vol o pot pagar.
Be NO siguem pessimistes: ni abans ni ara. Jo crec el que diuen i la bona voluntat. I si aquest projecta ( amb bones aportacions) es avui possible , es gràcies al treball de molta gent. Però el mèrit més gran de tots els que hi intervenen es la satisfacció de la tasca feta i amb resultats que millorin la vida dels ciutadans. Saben que en bones tasques i transparents sempre ens tindran al costat, com no pot ser d´altre manera.

Repeteixo: Sembla bona feina, no la posem en dubte de cap manera, sols endavant.

p

pau

22 de setembre 2011.11:48h

Respondre

Sembla que pot ser útil. Al projecte, però, li hem de demanar el pla de viabilitat:
Saber si es compte amb algunes empreses i quantes en falten perquè el projecte no crei pèrdues.
Saber qui ha de... Llegir més gestionar l’espai TIC i si hi ha algun pre-acord amb alguna empresa per instal·lar-s’hi.
Saber quan ens costarà als odenencs, als anoiencs o als catalans i quin retorn tindrem a les administracions.
etc.

No crec que demanar això sigui buscar tres peus al gat. M’imagino que ja ho deuen preveure (d’alguna manera) però la notícia no en diu res. Hem escolat tantes vegades el conte de la lletera que costa de confiar amb els projectes sobre el paper per més que apareguin a la premsa.

F

F Jorba

22 de setembre 2011.10:18h

Respondre

Molt correcta. Bona feina.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

22 de setembre 2011.09:47h

Respondre

outlet&TIC?
restes de serii&tecnologies de futur?
Disculpim pero ho trobo molt agoserat
En tot cas els millros exits que a ben segur arrivaran.
Bo dia a totes les iniciatives.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.