TORNAR

Iter Metropolità dóna llargues a l'outlet d'Òdena

L’aval per engegar les obres seria un dels esculls

economia
Divendres, 6 març 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El projecte de l'outlet als terrenys de l'antic Scorpia està "paralitzat en la reparcel·lació" segons l'empresa. Des de l'Ajuntament s'afirma que els tràmits urbanístics estan fets i que amb l'aval d'obres ja es podria activar. Aquesta paràlisi també compromet la planificació que tenia l'Ajuntament d'Òdena per l'edifici, on s'hi havia d'ubicar un viver d'empreses

L'Anoia Outlet està en via morta. La promotora Iter Metropolità afirma que l'acord entre els propietaris per tancar la reparcel·lació de la zona de l'Scorpia -on s'hi ha d'alçar l'outlet- "no s'ha assolit". El president d'Iter Metropolità, José Luis Morlanes, ha explicat a Anoiadiari que "cal encara tancar l'acord de reparcel·lació. El procés està anant molt lent". Tan lent, que altres iniciatives que se'n derivaven, com fer un viver d'empreses als baixos de l'edifici nou ara estan paralitzades. Més enllà de les declaracions de la promotora, el principal escull estaria en l'aval per les obres d'urbanització de la zona, requisit indispensable perquè la finca s'inscrigui al registre. A l'Ajuntament ja li consta un acord de reparcel·lació. La clau de volta és com afronten i si voldran afrontar els integrants de la junta de propietaris l'import de l'aval que cal dipositar al consistori, un 12% de les obres d'urbanització. Si es diposita l'aval a l'Ajuntament, es podrien activar les obres.

El projecte d'Iter, presentat el 2009Les obres de l'Anoia Outlet porten sis anys de paràlisi per diversos motius. En primer lloc, la manca d'acord entre els propietaris dels terrenys -propietat històrica de la família Marcet-, sobre com repartir les càrregues i els beneficis. I havia un segon obstacle, ja que l'Agència Catalana de l'Aigua exigia la construcció d'una depuradora, per bé que el consistori va pactar un enllaç amb la planta de depuració del Rec. El 2012, ja resolts aquests temes, al, juny s'anunciava que l'acord de reparcel·lació ja estava lliurat. Des d'aleshores, cap moviment més. 

La llicència no ha caducat

Morlanes no dóna per mort el projecte, però que "cal acabar la fase de planejament". Lamenta que "hem perdut cinc anys, per desgràcia". Cinc anys en els quals ciutats com Viladecans han començat a moure's pel seu propi outlet i la Roca s'ha reforçat. El cost total de l'Anoia Outlet estava previst en uns 20 milions d'euros, una part dels quals corresponen a les obres d'urbanització -i d'aquesta fracció, caldria dipositar un aval del 12%. 

En tot cas, l'Ajuntament d'Òdena aclareix que la llicència comercial que va donar la Generalitat el 2009 -després d'una guerra amb Igualada sobre quin dels dos municipis acollia l'outlet- és ben vigent i no té data de caducitat. La llicència va ser renovada fa dos anys. Ara mateix, no hi hauria cap problemàtica amb la normativa actual per engegar el centre de botigues de fàbrica. Les dimensions del projecte -8.000 metres quadrats de sòl comercial, els 20 milions- i el reordenament dràstic de l'entorn de la Masia són ara un dels handicaps de la seva execució.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.