TORNAR

La patronal eòlica diu que els nous projectes de parcs "portaran 44,2 milions d'euros a l'Anoia"

Asseguren que seria una de les comarques més beneficiades per la instal·lació de nous aerogeneradors

economia
Dissabte, 26 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Ponència d'Energies Renovables, un òrgan col·legiat de la Generalitat que estudia la viabilitat de la implantació de parcs eòlics o plantes fotovoltaiques, ha donat llum verda a la instal·lació d'aerogeneradors a diversos punts del Principat. L'associació EolicCat assegura que suposarà una injecció de molts milions d'euros a l'Anoia.

PUBLICITAT

Segons la patronal eòlica, "els parcs eòlics que la Ponència d'Energies Renovables ha declarat viables suposaran 44,2 milions d'euros pels municipis de l'Anoia on s'instal·lin, durant els 25 anys de vida útils." Segons aquesta mateixa entitat, el total de beneficis d'aquesta implantació de nous parcs pujarà a 237 milions d'euros a tot el Principat.

L'Anoia, segons EoliCcat, seria la segona comarca més beneficiada després de la Segarra, on es rebria més de 100 milions d'euros. Són quantitats calculades "amb la suma dels milions d'euros en impostos que recaptaran els ajuntaments (ICIO, IAE i BICE) i els milions d'euros que corresponen al lloguer dels terrenys on s'instal·len els aerogeneradors."

Pel que fa a llocs de treball, la patronal assenyala que "l'execució dels parcs eòlics significarà 96 nous llocs de treball a la Segarra, 40 a l'Anoia, 29 a la Ribera d'Ebre, 23 a la Conca de Barberà, 11 a la Terra Alta, 10 al Solsonès, 4 al Baix Camp i 3 al Baix Ebre." Amb les dades que aporten, els emplaçaments declarats viables per la Ponència d'Energies Renovables sumen 231 aerogeneradors i una potència de 1.088,7 megawatts.


1 Comentaris

D

David

Igualada

28 de setembre 2020.09:34h

Respondre

Ull!! 44,2 milions per la comarca o per la empresa instal·ladora? No és el mateix.
Aquí vindrà la Gamesa de torn, muntarà els seus aerogenerador amb els seus tècnics (que potser són de la... Llegir més comarca o potser no) i cobrarà per l’obra. No veig 44,2 milions per treballadors de la comarca. L’afirmació és una mica trampa.
El propietari dels terrenys potser sí que esgarraparà una mica més de diners, però no és una inversió que reverteixi 100% (diria que ni tan sols 25%) a la comarca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.