//Plugins sense CDN ?>
Malgrat aquestes dades macroeconòmiques negatives i les declaracions de les respectives autoritats monetàries i d'organismes com el Fons Monetari internacional, avisant d'un menor creixement, 3.5% per a aquest any i 3.9% per al 2013, índexs com el Dax alemany o els nord-americans S&P i Nasdaq han mostrat un comportament positiu (especialment aquests últims), gràcies a la temporada de presentació de resultats empresarials,
Una mostra d’aquests resultats positius van ser els de Google o IBM, mentre que a Europa empreses com Vodafone, Nokia, Alcatel o Ericsson mostraven uns resultats més negatius.
Pel que fa a Espanya, setmana negativa per l'Ibex 35, especialment a causa de la forta correcció de divendres, que va registrar una caiguda superior al 6%. Ha pesat l'acumulació de factors com la subhasta de deute, amb un resultat pitjor del que s'esperava, l'anunci que el creixement per l'any que ve serà negatiu, o la sol·licitud d'ajuda per part de la Comunitat Valenciana. La prima de risc ha superat la frontera dels 600 punts, i el tipus del deute a 10 anys supera el 7%.
A la Xina, el primer ministre va insistir que es mostren favorables a prendre les mesures econòmiques necessàries, davant l'avís del FMI sobre el perill d'un aterratge brusc de l'economia del país.
Aquesta setmana tindrem resultats de companyies importants, entre elles Apple, McDonald's, Repsol, Siemens, Volkswagen, Telefónica, Acerinox, Philips, Iberdrola o AT&T. Des del punt de vista macroeconòmic, tindrem referències com el PIB del segon trimestre dels EUA, la confiança de la Universitat de Michigan, i a Europa el IFO d'Alemanya i la confiança del consumidor.
Miquel Bernadí Analista de Mercats Llicenciat en Economia Màster en Instruments i Mercats Financers |