TORNAR

Segons la UEA, només un 30% de les empreses poden obrir

Joan Domènech denuncia ”la manca de materials de protecció per a les empreses”

economia
Dimecres, 15 abril 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els efectes de les setmanes de confinament perimetral i el tancament de part dels proveïdors influeix encara en la majoria d'empreses del territori. La Unió Empresarial es mostra "molt preocupada" per la inacció de les administracions.

Aquest matí compareixia, al costat del batlle Marc Castells, Joan Domènech, president de la patronal anoienca. Segons les dades de la UEA, només un 30% de les empreses de l'Anoia consultades ha pogut obrir, o el que és el mateix, set de cada deu negocis no poden aixecar la persiana. Aquestes empreses afectades que no s'han activat es troben en diferents situacions com els ERTO o que "els seus clients no han tornat a l'activitat".

Amb tot, hi ha altres casuístiques, assenyala Domènech, com la manca de material de seguretat. Hi ha "empreses no han obert perquè s'han volgut preparar i esperar a la setmana següent. I d'altres no han obert per manca d'EPIs". La UEA comenta que "es demanen unes mesures de seguretat, però pno es proporciona el material necessari".
La UEA ha aconseguit unes 15.000 mascaretes i les estan fent arribar a les empreses, però tot i això "reclamem la recepció d'aquest material".

Segons Domènech, "no estem d'acord que si un treballador té el coronavirus es consideri accident laboral, fent responsable a l'empresa". Consideren el document de recomanacions del Ministeri és "incomplet". També ha volgut destacar el greuge sobre la zona confinada: "des del dia 13 s'han anat resolent coses, la gent que treballava a fora de la zona i havia d'anar a treballar a fora ja tenen drets adquirits, però reclamem protegir drets laborals de gent que viu fora del perímetre confinat però treballa dins de la zona i no hi va poder accedir durant el confinament de la Conca", així com protegir "els autònoms que podien treballar i no tenen empara legal". "No entenem com les solucions arriben en comptagotes, ho considerem vergonyós", rebla.

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.