TORNAR
PUBLICITAT

La Taula de l'Economia Social fa balanç a l'Anoia, amb nou projectes en marxa i sis més en estudi

El Consell prepara també una formació sobre cooperatives per a gestories de la comarca

economia
Dimecres, 13 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Consell Comarcal fa balanç dels projectes d'economia solidària, una de les línies d'actuació que ha engegat els darrers anys. El vicepresident primer, Jordi Cuadras, considera que "és una forma de crear ocupació amb accent social". Des del 2017, el Consell ha ofert suport tècnic en diverses accions promogudes o per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central o altres entitats.

PUBLICITAT

L'ens comarcal impulsa per segona vegada la Taula per al foment de l'Economia Social i Solidària, per promoure aquest tipus d'economia al territori. Des de que l'ens comarcal es va començar a treballar en aquesta línia fa dos anys. En aquest temps, s'han creat nou projectes lligats al sector serveis i en aquests moments n'hi ha sis en gestació. Es tracta de projectes assessorats per l'Ateneu Cooperatiu o amb l'acompanyament d'altres administracions.

La Taula es va celebrar al Campus Motor de CastellolíEls projectes d'Economia Social i Solidària "prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. També es caracteritzen perquè actuen orientades per valors com l'equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, i també, són promotores de canvi social". 

Aquesta segona taula la inaugurava el vicepresident primer de Promoció Econòmica i Infraestructures del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, qui explica que "el Consell ofereix suport als municipis per acompanyar projectes que es creïn en aquest àmbit econòmic. És una forma de crear ocupació i al territori i de fer-ho amb un objectiu marcadament social. Des del Consell treballem per ser una comarca amb una economia plural on l'economia social i solidària hi tingui el seu espai i on tothom qui vulgui impulsar projectes lligats a aquest àmbit trobi totes les facilitats per a fer-ho".

Primer, l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, entitat amb qui el Consell col·laborada de fa temps, va exposar les accions que poden impulsar les administracions locals per fomentar l'economia social i solidària, com suport, acompanyament, visualització, clàusules socials o compra pública. La coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, Betlem Parés, va parlar a la segona part de l'experiència de constitució de la Xarxa de municipis per l'Economia Social, que es va impulsar des del seu ajuntament, així com també de tot el funcionament i dels projectes que han anat aconseguint desenvolupar al llarg del temps. Amb aquesta acció el Consell busca poder identificar bones pràctiques d'altres territoris que puguin ser extrapolables a la comarca i que puguin donar una altra visió de futur.

L'objectiu de la Taula "és identificar i intensificar una estratègia territorial i compartida, posant a disposició un espai de coordinació de les noves economies a la comarca, establint un espai de referencia al territori per a l'aprenentatge, la reflexió compartida, la cooperació i la transformació social". Dijous de la setmana passada el Consell va organitzar una formació sobre cooperatives per a gestories de la comarca, com una acció més per a promoure i visualitzar l'Economia Social i Solidària, sorgida a partir de la Taula.

PUBLICITAT

1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

13 de novembre 2019.15:42h

Respondre

Tot això està molt bé però noto a faltar concreció de resultats. Nou iniciatives en dos anys? Poden posar exemples d’iniciatives.?Em fa la sensació de que tot és una simple reunió de... Llegir més funcionaris que posen coses en comú i els polítics van a fer-se la foto

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.