TORNAR
PUBLICITAT

La UEA demana "una segona convocatòria d'ajuts a autònoms davant el caos de la primera"

Critiquen al Departament de Treball i Afers Socials per haver fet una convocatòria ”sense requisits ni criteris”

economia
Dimecres, 11 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de dues jornades de desgavell en la tramitació de les ajudes als autònoms, la patronal anoienca ha expressat en un comunicat la seva insatisfacció amb la gestió de la Generalitat. Demanen que es tornin a obrir les ajudes.

PUBLICITAT

La Unió Empresarial exposa que "davant la situació de caos per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Unió Empresarial de l'Anoia torna a expressar la seva disconformitat i preocupació davant aquest fet". Dilluns al vespre, la patronal anoienca ja va emetre un comunicat als seus associats/des expressant aquest desacord. Ara, defensen una segona convocatòria d'ajuts, amb "subvencions directes per salvar el teixit productiu de no només la nostra comarca, sinó de tot el país. Amb aquesta convocatòria, no s'ha vetllat per les persones més vulnerables perquè no hi hagut cap criteri".

Imatge del Fòrum UEA del passat octubreSegons l'entitat que presideix Joan Domènech, "els professionals autònoms i les micropimes són els més sensibles i vulnerables per la situació econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. Són una part molt important i representativa del nostre teixit empresarial. Creen riquesa i generen ocupació, i per tant, tenen un paper clau en la dinamització del nostre territori. Actualment, a Catalunya, aquest col·lectiu està format per més de 500.000 persones, dels quals, 7.957 ho són a la comarca, segons l'Informe Econòmic Anual L'Anoia 2019".

Creuen que "la línia d'ajuts -un màxim de 10.000- ha sigut insuficient i injusta. Ha sigut un veritable caos tot plegat: la seva convocatòria, el seu objectiu i la seva tramitació. No representen la realitat empresarial, i a la vegada, menystenen i menyspreen el teixit productiu del país. No només hi ha de poder accedir 10.000 autònoms, és una xifra ínfima. Cal que reflecteixin la realitat econòmica i empresarial del país. Hem rebut moltes queixes al respecte: els i les autònomes ho han qualificat de despropòsit. Nosaltres també". 

El president Joan Domènech apunta que "no pot ser que es tramitin uns ajuts sense requisits ni criteris. Ha sigut una cursa a contrarellotge. Això ha semblat més una broma de mal gust" i lamenta que "no és la primera vegada que s'actua sense planificació. Cal que el govern es posi les piles en aquest sentit. S'han de donar solucions i respostes d'una vegada". El president de la UEA també reitera que des de la patronal anoienca també s'han demanat mesures compensatòries per a totes les empreses, autònoms i sectors que estan obligats a tancar per la pandèmia.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.