//Plugins sense CDN ?>
Convertir els residus en un recurs ha estat l'eix del projecte d'economia circular que des de fa temps reivindica la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA). Un exponent de l'execució d'aquestes iniciatives és els resultats positius d'un estudi que han desenvolupat l'empresa Labin i el clúster de la pell igualadí.
Un projecte subvencionat per l'Agència Catalana de Residus i amb l'impuls de la Unió Empresarial, ha connectat la indústria de la pell i l'empresa de fertilitzants Labin. Segons la UEA, "ha estat un projecte de recerca i desenvolupament que ha resultat positivament en un procés de simbiosi industrial". A través de "visites a empreses, entrevistes i sessions col·lectives de treball entre empreses de tots els sectors" s'ha destacat "la recuperació del pèl d'origen boví obtingut durant el procés d'adobat de la pell pels adobers, valoritzable com a biofertilitzant".
La idea parteix del 2019, però els treballs s'han allargat per les intermitències i dificultats provocades per la pandèmia de la COVID-19. Els assajos "han donat com a resultat positiu la viabilitat d'aquest procés i recuperar així un residu que altrament aniria destinat a l'abocador". El Leather Cluster Barcelona es mostra satisfet de la participació en aquest projecte de simbiosi industrials, ja que dona resposta a una de les principals inquietuds i voluntats de la indústria adobera: l'aprofitament dels subproductes obtinguts durant el procés d'adob de la pell.
La patronal anoienca reivindica l'esforç realitzat pels dos agents implicats en aquest projecte, l'empresa Labin i el Leather Cluster Barcelona, que per altra banda ja estan treballant en nous projectes d'economia circular dins les seves àrees d'expertesa i negoci. Així mateix, tots dos, com a integrants de la Taula d'Economia Circular de la UEA, volen animar a empreses i entitats de la comarca a participar del projecte d'Economia Circular de la UEA per poder detectar altres oportunitats o impulsar els propis projectes.