//Plugins sense CDN ?>
La pressió a l'Estat per instal·lar un moll de càrrega a Calaf va ser una de les principals reclamacions que els representants del nord de la comarca van plantejar a la UEA per fer força, conjuntament, en un futur immediat. Aquesta part del territori també es queixa del tardà desplegament de la fibra òptica.
El dèficit en infraestructures que arrossega la comarca va ser l'eix de la trobada de la UEA amb els alcaldes i alcaldesses del nord de la comarca. La patronal es va reunir amb els representants dels consistoris de l'Alta Anoia (Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Els Prats de Rei, Sant Pere Sallavinera i Pujalt). La jornada, que va adquirir un to distès, tenia com a objectiu poder identificar els punts forts i els punts febles, conèixer la realitat de l'Alta Anoia en temes d'infraestructures i mobilitat -carreteres, senyalització, subministrament, accessos a zones industrials- per detectar quins són els reptes i els eixos clau.
Els batlles van expressar que un dels principals reptes que tenen com a territori és que "se'ls tingui en compte". D'altra banda, també van exposar diverses problemàtiques en
infraestructures i mobilitat, així com els reptes per un futur proper que tenen com a territori; d'entre els quals, el tren. En aquest sentit, els assistents afirmaren que
els ajuntaments veïns de Calaf estan disposats a fer pressió per fer un moll de càrrega "perquè sigui una bona millora, ja que no només representaria una aposta per la Campa, sinó que es podria ampliar el trànsit en tren, enlloc de per carretera, reduint l'impacte ambiental".
Un altre àmbit que preocupa és el transport públic. Els assistents van assenyalar que en l'actualitat, existeixen tres trens al dia i que el transport per carretera (autobusos) té mals horaris i poca freqüència. Afirmen que "cal fer un front comú de tots els municipis de l'Alta Anoia per resoldre el tema, fent pressió". Pel que fa a la fibra òptica, els assistents van lamentar que les previsions de desplegament de la Generalitat marquin el calendari al 2023 i la dificultat d'arribar als nuclis més dispersos. Tanmateix, alguns municipis han començat sols, amb un operador local, ja que entenen que és clau apostar per aquesta infraestructura tecnològica per dinamitzar i donar servei al territori que pot facilitar l'aposta per petites noves empreses d'arrel tecnològica.
Joan Domènech, en acabar la trobada, va posar la UEA a disposició de tots els ajuntaments que formen part de l'Alta Anoia amb la voluntat de millorar i dinamitzar econòmicament el territori perquè la única manera de fer-ho "és treballar conjuntament i amb consens". Tots els assistents van valorar de forma molt positiva i interessant el fet de poder celebrar reunions com aquesta de forma més periòdica per tal de posar en comú interessos i prioritzar un parell d'actuacions l'any i treballar-les conjuntament.