TORNAR

El Consell Comarcal obrirà un nou concurs per a l'explotació del Campus Motor

L’ens s’ha fixat com a prioritat convertir l’equipament en un element que impulsi la indústria de l’automoció a l’Anoia

economia
Dijous, 23 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El nou govern del Consell Comarcal de l’Anoia s’ha fixat “com un dels objectius prioritaris” per aquest any “transformar definitivament” el Campus Motor de Castellolí amb l’objectiu que esdevingui “un element “que impulsi la indústria de l’automoció a l’Anoia”, segons han explicat des de l’ens comarcal. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal vol impulsar un canvi de gestió de l’equipament posant a licitació un contracte d’explotació durant vint anys que ha “de permetre l’entrada de nous actors per a desenvolupar-hi iniciatives d’emprenedoria i formació, sempre dins l’àmbit de l’automoció”, han afegit. El Consell Comarcal preveu donar llum verda a aquest procés en el ple que se celebrarà aquest mes.

PUBLICITAT

Jordi Cuadras, vicepresident primer de Promoció Econòmica i Infraestructures, ha assenyalat que “sis anys després de la posada en marxa del Campus Motor, des del nou govern del Consell Comarcal creiem que és el moment de treure el màxim de rendiment a l’equipament i que serveixi per allò que va ser plantejat: per a impulsar la indústria del motor a la comarca de l’Anoia. El sector de l’automoció té un munt de reptes sobre la taula lligats a la sostenibilitat i a la connectivitat i volem que, en aquest nou futur de la indústria, la nostra comarca hi jugui un paper destacat”, afegint que “de sumar nous actors al projecte, que permetin dotar-lo de més eficiència i dinamisme, que contribueixin a rendibilitzar la inversió pública que es va fer en el seu moment i que facin possible treure’n el màxim ús. És un pas endavant que creiem necessari i imprescindible”.

Per la seva banda, Jordi Barón, conseller de Promoció Territorial i del Campus Motor,  ha assenyalat que “l’equipament compta amb elements que el fan molt atractiu per a la seva explotació, com la bona ubicació, la proximitat amb el circuit de velocitat de Castellolí i unes instal·lacions molt modernes”. Barón remarca que “el Consell Comarcal també assegurarà un ús públic de l’edifici, reservant-se espais per a desenvolupar-hi projectes relacionats amb el motor que actualment s’estan treballant i concretant en l’àmbit europeu. El Campus Motor ha de fer un salt endavant, contribuint així a la dinamització de l’economia de la comarca tot esdevenint un element dinamitzador clau i un esperó per la indústria del motor”.

Amb l’objectiu de canviar el model de gestió d’aquest equipament estratègic, el Consell Comarcal vol incorporar, com han explicat, “nous elements que facin possibles apostes decidides per l’emprenedoria, per la formació i per aspectes cabdals a curt termini com el 5G, el vehicle connectat, el vehicle autònom o el vehicle elèctric.” Per aquest motiu, l’ens comarcal preveu treure a licitació un contracte de concessió administrativa per a la utilització i explotació, durant vint anys, d’aquest equipament. L’adjudicatari pagarà un lloguer anual per l’edifici i, a més, haurà de fer una inversió per a fer les obres que completin les instal·lacions, ja que en aquests moments el Campus té les dues plantes superiors buides i pendents de les tasques d’adequació. Des del Consell Comarcal han explicat que aquests moments ja hi ha empreses que lloguen l’edifici per a determinats usos, un fet que es vol potenciar molt més amb aquest nou canvi en la gestió de l’equipament.

PUBLICITAT

1 Comentaris

S

Speedy

IGD

23 de gener 2020.17:55h

Respondre

Fills meus, polítics, presenteu com una gran notícia haver de treure a concurs públic el campus motor? Hi ha alguna empresa interessada? On és l’avaluació de l’activitat programada i feta... Llegir més fins ara amb inversions públiques? quin retorn hi ha hagut? No era el futur de la comarca? On queden aquells plans estratègics? per què no ha reeixit? qui ens ho explicarà? podem saber-ho els que paguem impostos i hem fet confiança a uns polítics? i una auditori externa?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.