TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova365 veu incompatible la projecció d’un polígon a Can Titó amb el POUM actual

El grup a l’oposició contempla la possible inversió com una “agressió a l’entorn”

economia
Divendres, 21 agost 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal a l'oposició veu que la projecció per a la construcció d’un polígon a la zona sud xoca ara mateix, amb la clau del sòl, de caràcter no urbanitzable, que es recull al Pla d’Organització Urbanística Municipal i defens que primer cal ocupar les parcel·les buides de polígons com el de Vilanova o el del Pla de les Gavarres.

PUBLICITAT

Vilanova365 considera que la creació d’un polígon a la zona sud de Vilanova del Camí, projectat en el Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO) és una “agressió a l’entorn natural” i manifesta que “un polígon industrial més enllà de la Ronda Sud generarà un impacte ambiental i paisatgístic incalculable”.
EL grup de l’oposició subratlla que “suposa anar contra el consens, especificat al Pla d’Organització Urbanística Municipal (POUM)”, en el qual el sòl de la zona de Can Titó, no és urbanitzable i esperen reunir-se amb la plataforma ciutadana “Salvem Can Titó” per avaluar una situació.
Vilanova365 també considera que primer cal omplir altres espais, ja que “a la Conca d’Òdena encara hi ha polígons buits i 20 Ha industrials sense desenvolupar a La Pobla de Claramunt” i recorda que “la pròpia proposta de la Generalitat deixa clar que, tant Can Morera com la zona de Vilanova Sud, són les menys favorables per ubicar-hi sòl industrial”.
A la vegada, en el comunicat emès per la força política liderada per Vanesa González, es recull que altres opcions on ubicar-hi un polígon industrial per a activitats logístiques podria ser la zona de l’aeròdrom Igualada-Òdena General Vives, ja que “el 2006 ja es va determinar que aquella zona seria estratègica per ubicar-hi un gran polígon industrial”, el qual també estaria “enllaçat amb el del Pla de les Gavarreres i el de Vilanova”.
Finalment, el grup municipal creu que “el Centre d’Innovació Anoia hauria de ser una de les vies per diversificar el teixit empresarial de la zona, veient algunes experiències d’èxit en comarques properes, on algunes Start-Up han aconseguit consolidar-se i generar llocs de treball més enllà de la logística”.

PUBLICITAT

1 Comentaris

josep-ortinez-vives

josep ortinez vives

igualada

21 d'agost 2020.21:19h

Respondre

EStic totalment d’acord que primer cal omplir les parcel.les buides del pla de les gabarreres, de vilanova i tamb’e dels plans d’Arau, de la tossa i de Castelloli. Pot ser encara m’en... Llegir més deixo.

No em diguin que no son prou grans perque jo em recordo que el park motor de Castelloli havia de portar unes empreses tan grans i tan importants i tans llocs de treball...
Em sembla que si fessim la divisio dels millons que va valdre i el numero de llocs de treball que ha creat potser ens posariem a riure.. per no plorar.

Potser que abans de destrossar ens ho mirem una mica mes be,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.