TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada convoca una línia de subvencions per al foment a la creació de llocs de treball estable

Espai patrocinat per

També obre una convocatòria de subvencions per a persones desocupades que s’estableixin com a treballadors autònoms

Empresa
Dilluns, 9 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El dijous 12 de setembre s'obre el termini per presentar les sol·licituds per optar a les dues convocatòries que ha obert l'Ajuntament d'Igualada. la primera s'adreça a empreses i entitats que hagin creat llocs de treball estable, mentre que la segona és per a totes aquelles persones en situació d'atur que s'hagin establert com a treballadors autònoms. El termini finalitzarà el 9 d'octubre.

PUBLICITAT

Subvencions per al foment a la creació de llocs de treball estable

L'Ajuntament d'Igualada torna a convocar les subvencions per al foment a la creació de llocs de treball estable. Es tracta d’un incentiu directe a la contractació indefinida de treballadors que té com a objectiu fomentar l’estabilitat del mercat laboral i reduir la taxa de temporalitat al municipi.

Els ajuts van adreçats a les empreses i les entitats sense ànim de lucre igualadines que en el decurs del darrer any hagin realitzat contractacions estables. Aquestes contractacions hauran d’haver estat formalitzades entre l’1 de setembre del 2018 i el 31 d’agost del 2019 i haver-se mantingut en alta durant tot el període.

Per tal de determinar la quantia de les subvencions es tindrà en consideració un seguit de variables sociolaborals en relació al sexe i l’edat de la persona contractada. També es tindrà en compte si la persona contractada està o no empadronada a Igualada i si la forma jurídica empresarial és de societat cooperativa.

Cada lloc de treball estable que obtingui subvenció es dotarà amb la quantitat mínima de 600 euros o podrà dotar-se en la seva part proporcional en cas de contractacions a temps parcial o contractacions de fixes discontinus.

Subvencions persones desocupades que s’estableixen com autònoms

D'altra banda, a fi i efecte d’incentivar la creació del propi lloc de treball per part de les persones en situació de desocupació i facilitar la posada en marxa d’una activitat econòmica empresarial o professional a Igualada, l’Ajuntament d’Igualada convoca la línia de subvencions adreçada  a les persones desocupades que s’estableixin com a treballadors/es autònoms/es. 

Poden sol·licitar la subvenció les persones desocupades que s’estableixin com a empresaris individuals i causin alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) entre l’1 de setembre de 2018 i el 31 d’agost de 2019 i que, com a mínim, mantinguin aquesta alta fins a la data de presentació de la sol·licitud i durant 6 mesos ininterromputs.

L'Ajuntament d’Igualada subvencionarà per cada nova alta en el RETA de la Seguretat Social, fins el màxim del 100% de la quota mensual a pagar durant el primer any, un cop deduïdes les subvencions d’altres administracions pel mateix concepte, amb un import màxim de 500 euros. Aquests percentatges de subvenció podran variar, segons sigui el nombre de sol·licituds aprovades i la disponibilitat econòmica resultant.

Més informació i tramitació a l’apartat de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada i en aquests enllaços:

Foment de llocs de treball estable per part de les empreses

Subvencions persones desocupades que s’estableixen com autònoms

 

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.