TORNAR

El Gremi d'Instal·ladors de l'Anoia estrena noves instal·lacions

L’entitat aplega 106 empreses i més de 800 treballadors

Empresa
Dimarts, 5 juliol 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Gremi d'Instal·ladors de l'Anoia va inaugurar, el passat divendres 1 de juliol, les noves instal·lacions del local de l'associació, situat al carrer de Vilafranca del Penedès, 2, d'Igualada. L'acte d'inauguració va aplegar diversos professionals agremiats, representants d'empreses distribuïdores i de marques comercials, membres de la junta, encapçalats pel president Rupert Carvajal; representants de l'Ajuntament d'Igualada i Jaume Alcaide, president de la Federació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya FEGiCAT.

Després de poder conèixer de primera mà les modernes instal·lacions, el president del Gremi d'Instal·ladors de l'Anoia, Rupert Carvajal, va dirigir unes paraules als assistents per agrair-los la seva assistència i comentar diversos detalls del nou espai. En primer lloc, Carvajal va recordar els orígens del gremi, fundat per un grup d'empresaris als anys cinquanta, amb l'objectiu de defensar els interessos del col·lectiu dels lampistes, electricistes i altres professionals. Carvajal va destacar que "venim d'un petit taller on es reunien quatre persones per parlar de les inquietuds que tenien; d'allà vam passar al local del carrer Florenci Valls, i d'allà a on estem. Ara inaugurem una renovació que servirà per a la gent que vindrà en el futur. La feina que fem ara ens la trobarem d'aquí a quinze o vint anys". El president del gremi també va tenir unes paraules de reconeixement a la tasca feta pels anteriors presidentsde l'entitat.

Rupert Carvajal va destacar que "això és casa vostra" i va assenyalar que "la pròxima dècada serem un dels gremis més importants per ajudar el planeta a tornar on era, per ajudar que el canvi climàtic no sigui tan radical. Ens esperen uns anys, amb els canvis que hi ha en vehicles elèctrics, en energia fotovoltaica... en què serà rellevant la formació dels nostres agremiats i dels que vindran en el futur per donar resposta a la demanda d'Europa per fer aquesta transformació energètica".

Jaume Alcaide, president de la Federació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya, va felicitar el gremi anoienc per les noves instal·lacions i per la feina que duen a terme. "Sou orgull per a la federació", va manifestar Alcaide. La federació aplega una vintena de gremis i més de 5.600 professionals i empreses associades.

Alcaide va explicar que un dels principals objectius de l'entitat "és solucionar la manca d'operaris" i va assenyalar que "hem fet veure a l'administració que és impossible arribar als objectius del Prospectiva energètica de Catalunya a l'horitzó 2050 PROENCAT perquè no hi ha mà d'obra suficient". El president de l'entitat va afegir que "demà es podrien contractar 18000 tècnics. Si es volen complir els propòsits del PROENCAT, fins al 2050 s'haurien d'incorporar 170.000 tècnics més al mercat de treball. Són uns 6.000 anuals. L'any passat només es van inserir 800 professionals, de les quals només 7 són dones."

Finalment, el regidor de Dinamització Econòmica de L'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcè, va agrair la tasca que fan des del gremi, assenyalant que "sou un exemple d'esforç col·lectiu. Aquest local n'és un exemple. Un local que us donarà avantatges competitius". Marcè va remarcar que des de l'ajuntament es poden a disposició del gremi per establir sinergies, especialment en el tema de la manca de personal. Jordi Marcè va manifestar que "sou un sector en expansió i en el futur sereu actors importants en la renovació que han de fer empreses, que ha de fer el país, en eficiència energètica i sostenibilitat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.