TORNAR

La Diputació inverteix 223.000 euros en millores en escoles de 23 municipis de l'Anoia

La partida més important, gairebé 66.000 euros a Igualada

ensenyament
Dissabte, 27 març 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Pla de xoc d'equipaments responsables 2030 de l'ens provincial té una dotació de 6.260.000 euros per millorar els centres de la demarcació. Aquest programa es dedica a accions d'eficiència energètica i sostenibilitat. 

La Diputació de Barcelona invertirà 223.445,44 euros en escoles i instituts de l'Anoia. Es beneficiaran d'aquest programa un total de 23 municipis i ens locals de la comarca. La distribució dels ajuts s'ha calculat amb variables i criteris objectius que atenen tant a una dimensió poblacional com a una dimensió d'equitat, sense oblidar que s'estableix un import mínim de 1.500,00 euros per ens destinatari. Segons la Diputació, "hi ha dues línies d'actuació i els destinataris poden distribuir lliurement la dotació econòmica atorgada per a la digitalització i sostenibilitat dels equipaments educatius, i per projectes per a la millora dels usos socials dels espais".

Amb el Pla de xoc d'equipaments responsables, rebran diners tots els ajuntaments de menys de 300.000 habitants de la província i les entitats municipals que comptin amb almenys un centre educatiu sufragat amb fons públics: escoles públiques d'infantil i primària i escoles municipals, tant de bressol, de música i arts, d'educació especial i de persones adultes. En total, són 266 ajuntaments i dues entitats municipals descentralitzades (Sant Miquel de Balanyà i Valldoreix) que poden adherir-se al programa. A la nostra comarca, la partida principal és per a l'Ajuntament d'Igualada, amb 65.938,97 euros. La segona inversió, en ordre d'importància, serà a Montbui, amb 23.682,35 euros.

La Diputació destaca el fet que "el parc d'escoles està envellit i els aspectes de manteniment són una de les majors fonts de queixa de les famílies dels municipis pel seu estat de conservació, així com per la poca eficiència de les seves instal·lacions". També que "són necessàries inversions en clau de digitalització, eficiència energètica i actualització que permetin un millor ús dels espais, i una millor adaptació a l'activitat principal resolent dèficits històrics en els equipaments, i donar suport a les necessitats actuals de processos d'aprenentatge més complexos, com és el règim de semipresencialitat".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.