TORNAR

Les Escolàpies d'Igualada renuncien a tenir la línia d'ESO en els pròxims anys

L’any passat, ja hi va haver polèmica quan el Departament va rectificar i va denegar la petició

ensenyament
Dimecres, 24 març 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dificultats plantejades pel Departament d'Ensenyament, segons el centre, fan aparcar aquest projecte que s'havia sol·licitat fa dos anys. S'esperarà almenys sis anys per demanar de nou la línia.

L'escola igualadina no tindrà línia d'ESO, encara que havia tornat a plantejar-la després del "no" de l'any passat per part de la Generalitat. Aquest gener, segons han confirmat les Escolàpies i l'Ajuntament d'Igualada, l'administració catalana va denegar la possibilitat que el centre concertat pogués acollir estudis de secundària, tot i que la tardor del 2019 s'havia donat pràcticament per fet i la direcció hagués començat a fer obres. De cara als pròxims anys, no se seguirà demanant.

Dolors Iborra, directora del centre, explica que "ens han tornat a denegar la línia d'institut. Les obres que hi ha fetes són de mesures contra els incendis. Si ens haguessin autoritzat de cara a l'any vinent a desenvolupar estudis d'ESO, hauríem avançat en habilitar aules de tecnologia, plàstica i música per aquests estudis. Eren obres que estaven pendents del 'sí'". 

La negativa de fa un any per part del Departament d'Ensenyament va ocasionar ja malestar, tant al centre com a l'Ajuntament, i més després que en un primer moment la Generalitat hagués semblat oberta a aquesta línia d'ESO. Iborra afegeix que "deixarem córrer aquesta demanda de cara als pròxims anys. Era una línia necessària i que mancava a Igualada, però en comptes d'això es va fer créixer un grup al Pere Vives Vich". Conclou que "si ara ja no cal, per les perspectives de les alumnes que arriben a les edats de secundària ja no farà falta", perquè les xifres demogràfiques corresponents a les generacions del 2009 en endavant (les que han de començar ESO els pròxims anys) es redueix. 

La denegació per part de la Generalitat es va justificar, fa un any, perquè "l'escola té dues línies i una d'aquestes no tindria garantida la seva continuïtat en el centre". L'escola es planteja tornar a estudiar la possibilitat de tenir la línia d'ESO d'aquí a sis anys, quan l'escola tingui una sola línia per curs. Ara per ara, els sis grups de primària encara en tenen dues. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.