TORNAR

Les escoles públiques oferten per primer cop més del 40% de les places a Igualada, pel proper curs

Totes les escoles baixen la ràtio a 23 alumnes per classe ”per millorar la qualitat de l’ensenyament”, excepte dues

ensenyament
Dimarts, 12 maig 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres 13, i fins el 22 de maig, comença la preinscripció a Igualada per al proper curs escolar. Un curs 2020-2021 marcat per les incògnites que sorgeixen de la crisi de la COVID19 que ha marcat el darrer terç d'aquest curs amb la suspensió de les classes i que pot repercutir en aquestes preinscripcions.

Per primer cop des que n'hi ha registres, les escoles públiques d'Igualada oferiran més d'un 40% de les places disponibles de P3 per al proper curs. En concret, seran 204, el 40,24%, mentre que el 59,76% restant serà a les escoles concertades: 303 places. El curs passat, la pública suposava només el 36% de l'oferta, però ara s'hi suma l'Escola de l'Ateneu a aquesta xarxa, de manera que pugen les places i el percentatge. El centre situat al carrer Sant Pau ofereix 23 places a P3, a més d'una a P5 i dues a Quart de Primària. 

En aquest curs 2020-2021 també hi haurà un nova línia a l'escola pública, a Sisè de l'Emili Vallès, amb capacitat per a 23 alumnes. Una línia creada per afrontar el creixement demogràfic que hi ha en aquest grup d'edat i les possibles arribades de matrícula viva, però que ara en queda per veure la resposta davant l'alta afectació pel coronavirus a Igualada.

"Pas endavant"

L'entitat Escoles Públiques d'Igualada valora en positiu aquest canvi històric, la sisena escola pública i rebassar el 40% de l'oferta, però recorda que s'està lluny de la paritat, que només s'aconseguiria amb el pas d'una alta concertada a la xarxa pública. Hi ha centres interessats, almenys dos, però no hi ha cap novetat, i més en l'actual situació d'incertesa. 

Hi ha una altra novetat molt positiva "pedagògicament", expliquen, com és l'acord per rebaixar la ràtio a 23 alumnes per classe com a màxim. Un acord que han subscrit totes les escoles excepte dues, que posen el seu topall en 25. Un altre fet destacat és que es rebaixen de les places de Necessitats Educatives Especials (NEE) de tres a dues. D'aquesta manera "hi haurà un repartiment més equitatiu entre les diferents escoles" d'aquesta tipologia d'alumnes.


1 Comentaris

Ò

Òscar Pallarès Ribera

Igualada

12 de maig 2020.20:28h

Respondre

Hauriem de tenir 100% d’escola pública. Fàcil de dir.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.