TORNAR

Poble Actiu reclama al govern igualadí "que no menteixi a la població" sobre les places públiques de llar d'infants

ensenyament
Dimecres, 13 juliol 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou capítol de l'estira-i-arronsa sobre el tema de les places públiques de llar d'infants a Igualada entre el govern de Junts per Igualada i Poble Actiu. La candidatura municipalista va denunciar, en un comunicat emès a finals de juny, "la manca de places públiques" a les llars d'infants de la capital de l'Anoia. "Aquest any hi ha hagut un total de 58 inscripcions d'alumnes de P2 per a un total de 41 places públiques i 53 inscripcions d'alumnes de P1 per a un total de 46 places a les llars d'infants municipals", apuntaven des de Poble Actiu, afegint que davant aquesta situació de "greu saturació, cal ampliar el nombre de places públiques a les llars municipals d'Igualada perquè l'oferta és clarament inferior a la demanda".

PUBLICITAT

Davant aquestes acusacions, la setmana passada la regidora d'Ensenyament d'Igualada, Patrícia Illa, declarava que "Cap família igualadina s'ha quedat sense plaça un cop efectuades les matriculacions". Patrícia Illa va detallar que van quedar places vacants en totes les etapes tant de 0-1 any  (un total de 18 vacants), 1-2 anys (10 vacants) i 2-3 anys (7 vacants).

Ara, Poble Actiu ha tornat la pilota a la teulada del govern igualadí assegurant que "menteix ja que moltes famílies no han pogut accedir a una plaça de llar d'infants pública a menys de 15 minuts de casa seva".

La regidora de Poble Actiu Neus Carles, ha manifestat que "no pot ser que a hores d'ara encara estiguem analitzant les dades a escala global i el govern sigui incapaç de veure que les llars més cèntriques (El Rusc i la Lluna) tenen una demanda molt més elevada que l'oferta de places que fan". Des de la formació asseguren "que especialment per P2 del Rusc i la Rosella van tenir una demanda molt més alta que les places disponibles" afegint que "no podem compartir que no hagin quedat famílies fora quan la demanda de places va ser de 58 per a P2 contra una oferta de 41". Des de Pole Actiu asseguren "que el problema és que moltes famílies han d'acabar a l'escola concertada per evitar portar els infants molt lluny de casa, fet que implicaria agafar el cotxe, ja que són trajectes molt llargs per fet amb cotxet. Les dades aportades mostren com només per a P2, 26 famílies no haurien pogut accedir a la Rosella o a la Lluna."

Poble Actiu reclama "l'ampliació de places del Rusc en una nova ubicació, perquè és la llar que mostra un desbalanç més important entre l'oferta i la demanda, i la més oposada en l'àmbit d'ubicació de les altres". Paral·lelament, proposen "crear una nova llar d'infants al districte de llevant, a l'escola Gabriel Castellà, per donar servei als barris de Montserrat, Sant Crist i les Flors"

En aquest sentit, el regidor Pau Ortínez assenyala que "d'aquesta manera, es podria assegurar que cap família té una llar d'infants a menys de 10-15 minuts de casa seva caminant. No podem contemplar que les famílies hagin d'agafar el cotxe com a obligació en el context d'emergència climàtica en el que ens trobem actualment".

 


1 Comentaris

R

Ramon

Igualada

13 de juliol 2022.17:03h

Respondre

En què quedem, no hi han places a Igualada o no n’hi han a menys de 10 o 15 minuts caminant al costat de casa
La cosa és molt diferent, i si el que pretenem és tenir tots els serveis al costat... Llegir més de casa i no haver d’utilitzar el cotxe per res per no agreujar més el canvi climàtic estaria molt bé, però potser aquest és un luxe que no una ciutat sinó inclús el país no es pot permetre.
La utopia sempre és bona, però a vegades es i inrealitzable

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.