L’AQUA Igualada perd en el seu millor partit

CHP Bigues i Riells 3 - 2 AQUA Igualada FHCP

Dimecres, 9 desembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L’AQUA Igualada va fer, possiblement, el millor partit de la temporada. Tot i així, aquest no va ser suficient per puntuar a la pista del quart classificat de l’OKlliga femenina.

Vibrant, trepidant, intens, emocionant... aquests serien alguns dels adjectius que podrien definir el partit d’aquest cap de setmana entre el CHP Bigues i Riells i l’AQUA Igualada.

Malauradament per a les anoienques, el partit fet no es concretava en punts a favor. Però sens dubte, les igualadines estan en el camí bo i els punts arribaran si segueixen amb la mateixa complicitat, intensitat i treball de les darreres setmanes. No hi ha altra opció.

Reapareixia en aquest partit, i a l’equip titular, la Ivonne Copoví, absent les darreres jornades per lesió que, finalment, ha driblat la intervenció quirúrgica després d’una bona evolució.

El matx començava amb molta concentració per a ambdós equips. El primer tram de la primera part era de domini local davant d’un AQUA Igualada ben posicionat i amb la portera igualadina Mònica Ferrer refusant sense problemes les poques opcions biguetanes.

L’AQUA Igualada s’anava fent amb el partit i tancava  les locals dins la seva àrea a mesura que passaven els minuts. En una pèrdua de bola de les igualadines en atac, i intentant sortir el Bigues del seu camp, una Sofia molt murri recupera i pispa la bola per darrera la porteria local i assisteix  la Raquel Bernadas que no perdona i avança les igualadines al marcador (0-1). Un gol que feia justícia al que s’estava veient.

Era el minut 17 i semblava que amb aquest marcador s’arribaria al descans. Però a sis segons del descans, una jugada personal de la Laura Carrillo posava l’empat al marcador al final dels primers vint minuts (1-1). Quedava tota la segona part i les igualadines tenien arguments i raons per guanyar els tres punts.

La segona part començava amb més intensitat. Ambdós equips sabien que els punts es decidirien per detalls.

Al minut dos de la segona part, el Bigues s’avançava al marcador gràcies a un altre gol de la Laura Carrillo després de culminar amb solvència un contraatac local (2-1).

La intensitat del partit es reflectia també en el marcador de faltes 8-9. Un minut després del gol les igualadines arribaven a la falta deu. Les locals tenien l’opció d’augmentar la diferència. La Laura Carrillo tenia aquesta oportunitat i la de marcar el seu tercer gol particular de la tarda. Però la bola picava al pal i el marcador no es mouria en aquesta ocasió clara.

Al minut sis (a 14 minuts pel final) l’àrbitre assenyalava la falta nou del Bigues. Les igualadines ja en portaven onze.

Les locals intentaven allargar les seves possessions en atac, però la pressió igualadina es transformava en diferents opció a la contra. L’Elba, la Sofia, la Raquel, la Meri, van tenir vàries opcions de marcar. Fins i tot l’àrbitre, el Xavier Buixeda, va anul·lar un gol de la Raquel per peus involuntaris de la igualadina. La portera local alemanya, Cristina Klein, tenia molta feina.

Les igualadines estaven abocades a l’atac, però en una jugada personal aïllada, la Marta Borràs posava el tercer gol favorable al Bigues. Quedava encara un món, nou minuts (3-1).

El partit es trencava per moments. La pressió igualadina es concretava en ocasions que seguien sense concretar-se. S’agafaven riscos en defensa que permetia al Bigues alguna ocasió clara.

Faltant poc més d’un minut, i tot i la intensitat defensiva del Bigues, l’àrbitre (molt casolà) va assenylar, per fi, la desena falta de les locals. La falta directa favorable a les igualadines l’executava la Raquel Bernadas. Un parell de ganxos i gol per sota del cos de la portera alemanya (3-2).

El darrer minut va ser “infernal”. L’equip igualadí alternava la posició de portera amb una altra jugadora. Moments vibrants que bé mereixien un gol més per a les d’Igualada que es van buidar a la pista oferint un gran espectacle hoqueiístic i hagués suposat un merescut punt.

Però l’àrbitre va voler el seu protagonisme particular i assenyalava, a quatre segons del final del partit, la quinzena falta (cinquena del segon cicle) de les igualadines... La falta directa, favorable a les biguetanes i executada per la Marta Borràs, l’aturava la talentosa portera igualadina Mònica Ferrer. Que tot i la derrota va ser una de les grates protagonistes del partit.

Molt bon partit doncs de les noies de Harry Mora i Raül Ramírez que no es va transformar en punts però que de ben segur continuaran sumant ben aviat per classificar-se per a la Copa de la Reina.

El proper partit d’OKlliga serà ja l’any que ve, el dia 9 de gener l’AQUA Igualada es desplaçarà a Terrassa per enfrontar-se contra l’SFERIC, en el tram final de la primera ronda que en determinarà les classificats a la Copa de la Reina. En aquests moments, les igualadines tenen la classificació a tres punts i una victòria a Terrassa seria molt important.

Fitxa tècnica

CHP Bigues i Riells: Cristina Klein -P-, Sara Cristòfol, Gemma Cristòfol, Judith Milla i Marta Borràs (1). També Laura Carrillo (2), Gemma Camp, Claudia Argemí i Helena Saldaña -P-. Entrenador: Juan Marcos “Txiki” Carmona

AQUA Igualada FHCP: Mònica Ferrer -P-, Elba Garreta, Laura Salvador, Clara Ferrer i Ivonne Copoví. També Sofia Ramírez, Raquel Bernadas (2), Meritxell Martínez i Laia Navarrete -P-. Entrenadors: Raül Ramírez i Harry Mora