Un bàsquet vibrant a Les Comes

CB IGUALADA 57 - CB LLUÏSOS DE GRÀCIA 55

Dilluns, 21 novembre 2011. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
El Club Bàsquet Igualada segueix invicte a la pista de Les Comes després de tornar a vèncer, davant la seva afició, aquest dissabte, davant un Lluïsos de Gràcia amb un fantàstic partit amb un resultat ajustadíssim de 57-55, que tot i la poca anotació va ser vibrant fins el darrer segon per decidir el guanyador del matx.

L'Igualada venç els Lluïsos de Gràcia

Emocionant i gran victòria per part del CBI amb un Lluïsos de Gràcia molt poderosós en defensa i en el rebot tan ofensiu com defensiu. Per això l’equip igualadí va sortir molt mentalitzat i concentrat si es volia endur aquest partit a la butxaca i seguir en les primeres posicions de la taula. Així, en el primers minuts els locals ja dominaven en el marcador (10-1), després de grans accions defensives i d’estar forts en el rebot que els permetia córrer i no deixar que els Lluïsos formessin la seva barrera defensiva.

Però això no més feia que començar i restava molt partit, i a mesura que avançava el primer període els jugadors visitants anaven entrant al partit i s’apropaven al marcador gràcies a l’encert del tir exterior i del poder rebotejador dels seus homes alts, arribant al final d’aquest quart amb un parcial de 18-16 pel locals.

El segon període va ser una continuïtat dels darrers minuts de l’anterior quart, amb defenses agressives i de pressió a les línees de passi i a l’home amb pilota, i amb grans lluites sota els taulells per apoderar-se del rebot i poder córrer per anotar fàcilment. L’equip visitant va estar molt encertat des de la línea de 6,25, fins a 4 triples en aquest segon quart, el que va permetre que anessin al descans davant del marcador amb un ajustat 33-34, després que els jugadors del CB Igualada desaprofitessin 4 tirs lliures de 6 tirats en el darrer minut (15-18).

La segona part es preveia emocionant i molt intensa: els dos equips treien el més fort de sí, la defensa, que tot i la poca anotació, el partit va agafar un ritme altíssim i cada jugada que es succeïa semblava la darrera del partit, d’aquí l’emoció que es va crear fins el final del matx. Durant tot aquest tercer període es produïen alternances en el marcador amb diferències molt curtes, els dos equips seguien amb defenses molt tancades i ajustades per permetre l’error i fer-se amb el rebot. Els igualadins amb la seva defensa zonal i ben tancada no permetia les penetracions dels homes ràpids del Lluïsos i els obligaven a llençar des de l’exterior al límit del temps i forçar l’error que els permetia apoderar-se del rebot i poder córrer per atacar amb més fluïdesa en el contra atac, acabant aquest quart amb un parcial (16-13) favorable al l’equip de l’Anoia.

Començava el darrer període i estava tot per decidir, els nervis i la tensió per guanyar aquest partit regnava en les dues banquetes, però els jugadors de l’Igualada dominaven en el marcador, ni que fos per la mínima, i tenien el suport de la grada que no deixava d’animar al seu equip. Els errors forçats i pèrdues de pilota es succeïen en el dos equips fruit de les defenses i del nerviosisme per fer-se en la victòria. Els jugadors de l’Anoia van continuar amb el seu caràcter agressiu en defensa i tenir paciència en la circulació de la pilota en les situacions d’atac. Finalment amb un quart molt emocionant tot i el poc encert anotador per part del dos equips (8-8), els igualadins es van fer finalment amb la victòria després de desfer l’empat a 55-55, amb una jugada de pissarra en les darrers 10 segons que van saber materialitzar a la perfecció els jugadors locals que estaven a pista, tancant el marcador amb un ajustat 57-55, que va donar la victòria a un fantàstic i sensacional CB Igualada.

Proper partit

El proper dissabte 26 de novembre l'Igualada jugarà davant l’AB El Vendrell A al Pavelló Santa Maria del Mar (El Vendrell) a les 6 de la tarda i poder tenir aspiracions per quedar segons a la classificació amb l’objectiu de jugar la Copa Federació.

Àrbitres del partit: F. Núñez com a principal i J. Nuevo com auxiliar.

Els jugadors inicials per part del C.B. IGUALADA, que jugava com a local: D. VALLVERDÚ, A. ROCA, C. FONS, M. CORCELLES, M. ROCA.

Per part del LLUÏSOS DE GRÀCIA “A” que jugava com a visitant: V. PLA, M. TENA, M. CARNÉ, F. PLA, A. CLOT.

Parcials de cada quart: 1r 18-16, 2n 15-18, 3r 16-13 i 4t 8-8.

Anotacions per part del C.B. IGUALADA: Q. Padrós (3), R. Jubert (2), D. Vallverdú (10), J. Torres (3), A. Roca (3), C. Fons (3), E. Burgés (14), A. Gual (6), M. Corcelles (8), M. Roca (5), M. Custodi (0), S. Laguarta (0).

Anotacions per part del LLUÏSOS DE GRÀCIA “A”: V. Pla (6), D. Alfonso (0), M. Escobar (0), M. Tena (2), J. Rofés (17), A. Maldonado (2), R. Morris (3), M. Carné (0), R. Davi (6), F. Pla (0), O. Pla (8), A. Clot (11).