El CB Igualada aconsegueix la tercer victòria consecutiva a Les Comes

Club Bàsquet Igualada 78 – Ripollet 72

Diumenge, 13 desembre 2009. 02:30. Redacció AnoiaDiari.
El Club Bàsquet Igualada ha aconseguit aquest dissabte una nova victòria, en imposar-se al Ripollet per 78-72 a Les Comes. Els blaus han començat molt bé el partit, amb un gran atac. Com en les darreres setmanes, però, els jugadors de Joan Isart han perdut gas i els visitants han aconseguit arribar a 26 segons pel xiulet definitiu amb empat (71-71). No obstant, l'encert final en els tirs lliures i jugades decisives han permès endur-se els tres punts als igualadins. Una ratxa positiva de tres triomfs seguits a Les Comes permet situar-se als llocs capdavanters de la taula, un punt per sobre el Ripollet, i encarar amb confiança el partit de la setmana vinent contra el Sant Adrià.

SÈNIOR FEMENÍ COPA CATALUNYA

ARPER-SESE “A” 63

C.B. IGUALADA “A” 85

Van jugar pel C.B.Igualada : L. Icart (6), R. Marin (11), N. Minguet (25), E. Bueno (10), E. Vives (18) – cinc inicial – C. Bargalló (2), V. Julvez (5), A. Mor (5), M. Amatllé, X. Freixas (3).

Aquesta jornada per fi el Sènior Femení es va retrobar amb la victòria després de cinc jornades consecutives perdent els respectius partits. Ja des del principi del partit va quedar clar que les igualadines no estaven disposades a perdre un altre partit, a partir d’una forta defensa que va permetre la recuperació de moltes pilotes i poder generar molts contraatacs obren ràpidament escletxa en el marcador 5-15 al minut cinc del primer quart i 12-23 al final d’aquest quart. Tot va continuar igual en el segon quart, on les igualadines arriben a disposar de 20 punts d’avantatge a mitjans del quart, 20-40, arribant a la mitja part amb 27-48. A la represa l’equip local va canviar a una defensa zonal que inicialment va posar problemes, però que mica en mica es va anar trencant, 42-66 al final del tercer quart i el partit completament decidit. L’últim quart va ser un intercanvi de cistelles entre els dos equips que no va permetre eixamplar més les diferències a les igualadines ni reduir-les per part de les locals, arribant al final amb 63-85

SÈNIOR MASCULÍ SEGONA CATALANA

CB IGUALADA B 74

CB MARTORELL SOLVIN B 80

Àrbitres: Martínez i Escudé.

Parcials: 12-20, 32-46, 50-52, 69-69 (Prorroga) 5-11

CB Igualada: Roca 17, Badar 19, Padros 7, Benito, Saez –cinc inicial- Iglesias 9, Aguilar, Segura 14, Serra 7, Padros Q, Domenech 2.

CB Martorell: Claramunt 18, Cerezo 5, Gallart 10, Gimenez 13, Navarro 6 –cinc inicial- Pallares 2, Julia 12, Romero 11, Pargues 2.

Nova derrota del Igualada després de la prorroga, on el Martorell més encertat va saber guanyar un partit molt ajustat a partir del tercer quart.

Un inici dels anoiencs habitual de poca intensitat defensiva i una mala selecció en el tir, va situar les primeres avantatges en el marcador pel Martorell, minut 8 (12-16) o el mateix minut 12 (17-25) i el minut 17 (25-38), arribant-se a la meitat amb el resultat abans mencionat.

A la represa fins el minut 25 el partit continua amb el domini visitant (38-52). A partir d’aquest minut el Igualada comença a canviar amb molts conceptes del joc més defensa i més encert, aconseguint retallar diferències fins el 50 a 52 al final del tercer quart.

Durant el darrer quart abans del prorroga, és de màxima igualtat, on per primer cop els igualadins es posant al davant al marcador, minut 33 (56-55) o el mateix al minut 38 (65-63). Però diverses situacions finals en el joc tenint la ultima jugada, on potser els nervis, el poc encert o una mala selecció en el tir no va ser suficient per assolir la victòria.

Durant la prorroga es va tornar a tenir la possibilitat en el minut 44 (74-77), però els de Martorell van estar més encertats.

JÚNIOR MASCULÍ INTERTERRITORIAL

CB IGUALADA A 69

CN TERRASSA 52

Desena victòria dels júniors contra un fort rival ben situat a la classificació, el partit va começar sent somniat pels igualadins que amb la seva habitual bona defensa afegint si cal una gran predisposició en atac que deixava un clar 24-7 a la fi del primer període. El segon període els visitants van apretar en defensa i amb diferents alternatives i bon encert ofensiu van retallar la diferència a tant sols 6 punts (37-31).

A la represa alternatives en el marcador fins a la meitat del període on la superioritat defensiva dels igualadins va tornar aparèixer i amb un parcial de 8-0 distanciava als locals. En el període final les defenses superaven als atacs, i en aquest joc els igualadins van demostrar estar més encertats en el partit de dissabte a la tarda.

Van Jugar: B. Marimón (11), F. Vives (7), J. Padrós (7), D. Tarrida (11), O. Ribera (4), A. Gual (10), M. Custodi (7), G. Estany (10), C. Solé (2) i A. Peñaranda.

JÚNIOR MASCULÍ NIVELL A

CB IGUALADA B 50

BÀSQUET RIBES 60

El júnior masculí rebia al líder invicte a les Comes. El partit va començar amb petites imprecisions per part dels dos equips, però els visitants es mostraven mes eficaços i agafaven les primeres petites diferències, 11 a 15 al primer període. En el següent, les coses s’igualaven i l’intercanvi de cistelles era constant. Semblava que l’equip igualadí tenia opcions de capgirar el marcador tot i no estar fent un bon joc, i una diferència de 5 punts a la mitja part els donava esperances. Però en el tercer període, els visitants van sortir molt ficats i posant un ritme alt, mentre que els igualadins van sortir relaxats del vestuari, la qual cosa va fer que s’entrés a l’últim període amb una diferència amplia desfavorable de 15 punts. Els locals a base de coratge van remuntar fins col•locar-se 5 punts per sota, però en els darrers minuts els visitants van jugar millor per acabar guanyant el partit 50 a 60.

Per part del CBI han jugat: Peñaranda. A (6), Fullana. A (10), Oró. J , Martí. A (6), Santiago. A (2), Pons. G (8), Solé. C (9), Pons. R (7), Fons. J (2).

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT

AEC COLLBLANC-LA TORRASSA 73

C.B. IGUALADA 'A' 61

Derrota dolorosa de l'Igualada enfront el Collblanc. L'Igualada es jugava molt en aquest partit, ja que una victòria l'apropava molt a la classificació entre les 4 primeres (salvació). Però les igualadines van fer el pitjor primer període de a temporada, amb una defensa molt poc agressiva, les d'Hospitalet van fer el que van voler. Al munut 6 de partit, 17 a 2. Al final del primer període 22 a 9. En el segon, les blaves es van espavilar i van començar a jugar a bàsquet, posant-se al darrer minut a 4 punts. Al descans però, s'arribava amb un desavantatge de 38 a 29. El tercer període, les igualadines van continuar jugant un bon bàsquet, les locals no trobaven sortida a la pressió igualadina. S'arribava al final del tercer període amb un 51 a 47 i tot per decidir. Però les il•lusions locals van durar poc ja que en el darrer període, la parella arbitral va decidir carregar-se el partit. Un total de 18 faltes igualadines en un únic període, va fer decantar el partit de banda local. Les del Collblanc van arribar a tirar 50 tirs lliures en tot el partit. Inici molt dolent de les igualadines, dos períodes força bons i quan tocava gaudir d'un bon final de partit amb el marcador igualat i amb tot per decidir, la parella arbitral es va encarregar de decantar la balança i regalar el període a les del Collblanc. Al final 61 a 73. Mentre hi ha vida hi ha esperança.

Van jugar: C.Carner (12), I. Lorente (1), C.González (16), M.Quintana, V.Torras, A. Solà E (3), C.Tarrida (5), G.Masramon (4), A.Solà S (2), P.Jorba (3), A.Acevedo (10), G. Marimon (1)

Parcials: 22-09; 16-20; 13-18; 22-14

Àrbitres: GAMELLA, A.; BREVA, A

JÚNIOR FEMENÍ – NIVELL A

PROA SANT MEDIR 36

C. B. IGUALADA “B” 56

Van jugar pel C.B.Igualada : M. Freixas (2), A. Aracil (4), L. Pajón (8), M. Fullana (4), N. Reverte (10), M. Mensa (7), I. Monclús (6), M. Soler (6), L. Farreras (5), S. Pujol (4)

Nova victòria del Júnior Femení “B” aquest cap de setmana a la pista de l’últim classificat, que cal dir que va vendre molt cara la derrota i va posar amb molts problemes a l’equip igualadí en algunes fases del partit. El partit comença molt bé pel C.B.Igualada, ja que en els primers minuts comença a manar en el marcador i agafar les primeres diferències, 5-10 al final del 1er quart. A partit d’aquest moment l’equip local és va situar en una defensa zonal molt tancada que comença a dificultar molt el joc de les igualadines, a mitjans del quart fins i tot es col•loquen per davant en el marcador, tot i això les visitats salven aquest moment i arriben a la mitja part amb 17-21 i males sensacions en el seu joc.

A la sortida del 3er quart tot canvia, les igualadines conscients que el seu joc havia de millorar comencen a pujar línies defensives, això porta a recuperar moltes més pilotes i això combinat amb un millor atac contra la zona local fa que es comenci a obrir escletxa en el marcador, 25-36 al final del quart. L’últim quart va continuar igual amb una gran millora de joc i arribant al final del partit amb la victòria per 36-56.

CADET MASCULÍ DE PRIMER ANY

JOVIAT-LA SALLE MANRESA “1” 83

C.B.IGUALADA “B” 67

Mal inici de partit on els igualadins no jugaven a res, fet que produïa bàsquets molt fàcils als visitants que a més a més pressionàven molt agressius tota pista després de cistella col•lapsant encara més les poques idees dels blaus. A la mitja part el marcador era de 48 a 25. En el tercer quart, els visitants aconseguien un parcial de 24 a 14 per retallar diferències i donàven la cara fins al final doncs l'últim quart va ser de 21 a 18 amb un triple fora de temps local de mig camp. Per sort, l'equip es va retrobar en la segona part doncs es van fer algunes coses que es treballen durant la setmana. Si no és així, l'equip ni juga a bàsquet ni és equip.

Van jugar:

Carles Ferrer (2), Iván Alsina (4), Carles Rojas (7), Enric Verdager (1), Àlex Navarro (34), Marc Cuevas, Andreu Esquerra (6), Bernat Torrents, Jaume Lorente (11), David Camacho (2).

CADET MASCULÍ – NIVELL B

CB GELIDA 61

C.B IGUALADA "C"36

El partit va començar amb una gran intensitat per part dels dos equips que van ser molt iguals durant tot el 1r quart amb una defensa molt pressionant arribant al final del 1r quart amb un marcador de 13-12 a favor del Gelida.

El 2n quart el rendiment en defensa dels igualadins va baixar y el mal encert al hora de atacar van permetre al Gelida marxar en el marcador arribant a una diferencia de 16 punts, 31 a 14.

El 3r quart el van guanyar l'equip visitant que aconseguia escurçar una mica la diferencia fins a 13 punts però l'últim quart va ser definitiu per acabar amb el marcador de 61 a 36.

A l'igualada van jugar:

Alex Sendra(6), Roc Grados(8), Josep Prat(6), Joan Sabido(2), Bernat Sanchez(2), Gil Marimon(0), Jorda Piera(6), Daniel Jové(2), Miquel Albareda(4)

CADET FEMENÍ – NIVELL A

SAGRADA FAMÍLIA-CLAROR “A” 63

C.B. IGUALADA "A" 59

Les cadets "A" del C.B.I. van perdre contra l'equip barceloní de la Sagrada Família per quatre punts de diferència. Les igualadines van començar la primera mitja part amb molt desencert de cara a cistella, encara que van aconseguir situacions clares d'avantatge. Tot i així, van marxar al descans perdent de tres punts.

Al tercer període, les blaves van dominar el ritme del partit i van ficar-se per davant en el marcador. Tot i la petita avantatge petita aconseguida, les locals van estar molt encertades des del triple i van acabar guanyant al final.

Per part del C.B.I. van jugar: Salanova (3), Fuertes (18), Miramunt (6), Sellares, C. Compte (6), Carmona (10), Soler (4), E. Compte (10), Creus (2) i Torras.

CADET FEMENÍ – NIVELL B

U.E. SANT GABRIEL VILADECANS “A” 64

C.B. IGUALADA "B” 51

INFANTIL BLAU

CB IGUALADA BLAU 65

JOVIAT – LA SALLE MANRESA 14

Victòria igualadina davant del cuer de la classificació. Els locals no es van relaxar en cap moment i van sortir a pista molt centrats en el partit i posant en evidència les diferències entre ambdós conjunts. A l’inici del tercer període, els igualadins van tancar el marcador a la diferència de 50 punts. Així doncs, resultat final de 65 a 14.

Per part del CBI van jugar: Gabarró, Máximo, León, Ortiz, Raurich, Benito, Serra, Tarrida.

INFANTIL MASCULÍ GROC

CB. IGUALADA GROC 71

CB SAN SADURNÍ 20

Nova victòria dels Igualdins davant el Sant Sadurní per 71 a 20. Els locals van tornar a recuperar el seu joc i van crear bones accions en joc estàtic i en contraatacs. Sempre es va anar per davant en el marcador i rápidament es va veure una aventatge clarament igualadina. Tot i tenir alt i baixos en atac la defensa es va mantenir correcte durant gairebé tot el partit i gràcies a això es va guanyar el match.

Van jugar pel CBI Groc: Raja, Vidal, Biosca, Lopez, Tarrida, Mensa, Bacardit, Cuadros, Waeyart.

PREINFANTIL MASCULÍ

C.B. IGUALADA 78

JOVIAT-LA SALLE MANRESA 27

Partit força complert per part dels joves Igualadins, el primer període va ser el pitjor quart dels Igualadins degut a una desconcentració general en tots els aspectes del joc, tan ofensiu, defensius i com a nivell d’intensitat. A partir d’aquest moment els igualadins es van posar en marxa sobretot a nivell d’actitud i concentració fins a tancar el marcador en el cinquè període. Cal dir que els Pre-infatils del Igualada han completat una molt bona primera lligueta a nivell B, amb un total de 7 victòries i una derrota, que els ha permès aconseguir la primera posició del grup.

Van jugar pel Club Bàsquet Igualada; Roger Monclús, Marc Sussanna, Artur Ortinez, Joan Mangues, Jordi Weayart, Roc Fullana, Lluc Fullana, Carles Pauné, Pol Martí i Marc Soler.

INFANTIL FEMENÍ

CB. IGUALADA 76

CE. VILANOVA I LA GELTRÚ 46

L’infantil femení venç amb claredat al CE Vilanova i la Geltrú en un bon partit tot i que en l’últim període l’equip es va relaxar al haver-hi tanta diferència en el marcador, i l’equip rival li va fer un parcial de 6 a 17.

Les igualadines finalitzen la primera fase de la lliga sense haver conegut la derrota.

Van jugar: C. Guillamón, C. Serra, B. Colell, S. Carner, J. Lamolla, A. Parcerisas, C. Albiol, J. Ràmia, L. Rius, C. García i A. Riba.

MINI MASCULÍ BLAU

CB IGUALADA BLAU 92

CB ESPARREGUERA B 52

Partit irregular amb ratxes de bon joc. Les errades de passes i les errades en defensa van donar al contrari cistelles massa fàcils. El proper dissabte, últim partit d’aquesta fase a la pista de l’Abrera.

Van jugar : Pau Castelltort, Carles Fratila, Marc Rodriguez, Salvador Farrés, Ferran Gil, Manel Bassas, Arnau Latorre, Ferran Romero i Marc Couso. Enric Bru, lesionat.

MINI MASCULÍ GROC

CB IGUALADA GROC 62

CB VILADECANS 57

Els minis grocs del CBI van guanyar a casa davant el Viladecans. Els dos primers períodes van ser molt igualats, arribant al final del segon quart amb un resultat de 14-15. La resta de partit va estar marcat per la igualtat, però els igualadins, gràcies al seu treball constant i a la bona defensa es va fer amb la victòria.

Per part del CBI van jugar: Torrens. J, Elvira. J, López. K, Soteras. G, Jorba. G, Muñoz. D, Merino. X, Rosell. M, Díez. G, Domènech. R.

MINI FEMENÍ

C.B.IGUALADA 90

C.B.OLESA 34

Bon partit jugat per les més petites del club que des d'un inici ja va demostrar que tenien moltes ganes de guanyar. Tot i no ser molt regulars ja que hi havia parts que ho feien molt bé i d'altres que no tan, la clau va ser treure contraatacs i jugar un joc ràpid. Cal destacar però el gran treball defensiu que van fer durant tot el partit fet que va permetre robar moltes pilotes i fer més fàcil l'avantatge ofensiu. Com sempre, les igualadines seguiran treballant per millorar, ara que s'acosta la segona fase.

Per part del C.B.I van jugar: Ariadna Bonet, Clàudia Solé, Henar Álvarez, Laia Ferrer, Laia Figueres, Laia Solé, Mariona Roset, Marta Sàbat, Núria Barral, Paula Verdaguer i Paula Rodríguez.