Eduard Viles I Èlia Pascual, atletes del CAI, viuen una bona actuació en els campionats d'Europa sub 23

Pascual va superar la seva millor marca en salt de javelina

Dimarts, 19 juliol 2011. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
Els atletes del C.A.Igualada Eduard Viles i Èlia Pascual, van protagonitzar una brillant actuació als Campionats d’Europa Sub-23 que s’han disputat dels dies 14 al 17 de Juliol a la localitat d'Ostrava (Repùblica Txeca), amb la participació dels millors atletes europeus d’aquesta categoría, nascuts els anys 1989/90/91.

Divendres, Eduard Viles va quedar 8è. a la final dels 100 m.ll. amb 10”69, final correguda amb vent contrari de – 1,3 m/s.. Anteriorment, en el seu debut als Campionats el passat dijous, l'atleta de Mediona es va classificar per temps per la final dels 100 m. llisos, en assolir la 3a posició en la 3a sèrie classificatòria corresponent amb un gran registre de 10”53, en una brillant actuació del penedesenc.

Diumenge, el quartet estatal de relleus de 4 x 100 m. format per Eduard Viles –Iván Jesús Ramos – Sergio Ruiz i Eusebio Cáceres no es va veure acompanyat per la fortuna en aquesta ocasió, no podent finalitzar la 2a s/f. per problemes en l'entrega entre el 2n. i 3r. rellevistes estatals. L'equip de Gran Bretanya va ser el guanyador d'aquesta s/f., amb 39”31. Es va imposar a la final dels relleus 4 x 100 m. el quartet d'Itàlia, amb 39”05.

Cal ressaltar la gran actuació d'Èlia Pascual en el llançament de Javelina, que amb un gran registre de 51,32 m. assolit en la ronda classificatòria, establí un nou Rècord d'Igualada absolut de la prova, millorant els 50,85 m. de la mateixa atleta, assolits a San Fernando (Cadis) l'any 2010. Èlia Pascual va assolir la 7a posició del grup B, classificant-se per la final. Dissabte, la llançadora igualadina era 11a a la final de Javelina amb 50,70 m., prova dominada per Sarah Mayer - Alemanya -, campiona amb 59,29 m., seguida de Vira Rebryk - Ukraïna -, argent amb 58,95 m., i medalla de Bronze per la finlandesa Oona Sormunen, amb 58,54 m.

Un total de 49 atletes estatals, 36 nois i 13 noies, han participat en aquests Campionats d'Europa Sub-23 d'Ostrava.

L'equip estatal va assolir un total de 7 medalles, 1 d'Or per a Sebastián Martos, Campió europeu en 3.000 m. Obstacles, 3 d'Argent, per a Kevin López en 800 m.ll., per a Javier Cienfuegos en Martell, i per a Abdelaziz Merzougui en 3.000 m. Obstacles, i 3 de Bronze assolides per Julia Takacs en 20 Qm. Marxa, David Bustos en 1.500 m.ll. i Miguel Angel Sancho en el Salt d'Alçada, a més de 15 finalistes en les proves corresponents, en una brillant actuació global.