TORNAR
PUBLICITAT

“Futbol & valors” es queda a les portes del premi europeu #BeInclusive

Parlem, a Brusel·les, amb la delegació igualadina

esports
Dissabte, 23 novembre 2019. 11:31. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El projecte igualadí, que utilitza el futbol com a eina per treballar diferents valors entre els joves, no aconsegueix guanyar el concurs però s’endú 2.500 € per haver estat seleccionat entre els nou finalistes. L’acte, que s’ha celebrat a Brussel·les, ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports, Patrícia Illa, i dos dels promotors del projecte, Òscar Pallarès i Marc Pujol. El comissari europeu d’esports, Tibor Navracsics, ha sigut l’encarregat de lliurar els premis.

PUBLICITAT

AÏDA SÁNCHEZ ALONSO

Des de fa 6 anys, cada setmana el parc del Xipreret acull aquest projecte en el que  “l’esport és l’esquer per parlar de valors i temes que interessen als joves, des de solidaritat, empatia, bullying, sexualitat”, ha explicat Pallarès a AnoiaDiari. En aquest temps, uns 140 nois i nois de secundària han passat pel camp, una trentena cada any aproximadament.

“La primera mitja hora treballàvem un valor o un tema que ens interesses”, ha detallat Pujol “i després jugàvem un partit de futbol en el que ells havien de posar-se d’acord en escollir tres normes”. Algunes d’aquestes regles eren, per exemple, que només es guanyava el matx “si feien un gol un noi i una noia”, ha puntualitzat Pujol.

“Nens que hem tingut durant anys han acabat sent monitors amb nosaltres, donant-nos suport i ha sigut com tancar un cercle”, ha explicat Pallarès per visualitzar el caràcter inclusiu de “Futbol & Valors”. Pallarès i Pujol, junt amb Èlia Pascual i Irina Tro, van ser qui van engegar aquesta activitat que en breus s’ampliarà també a Les Comes.

La periodista Aïda Sànchez, a Brusel·les, amb Òscar Pallarés, Marc Pujol i Patrícia Illa

Per la regidora aquest és un projecte integrador que parla d’esport mes enllà de l’esport competitiu i que fa la vida més fàcil als ciutadans”. Igualada és aquest 2019 la ciutat Europea de l’Esport, un fet que ha estat decisiu per tal de fer el pas de presentar-se als premis, ha explicat Illa.

L’equip promotor del projecte destaca que el suport de l’Ajuntament i especialment de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha estat vital per tirar endavant la idea. Illa ha explicat que de les 9 propostes que han arribat a la final, la igualadina és l’única que parteix d’un Ajuntament. La resta estan organitzades majoritàriament per ONGs o associacions.

La delegació igualadina amb Tibor Navracsics comissari europeu d'esport

 

Els guanyadors han estat Ginástica com Todos Associação de Ginástica do Algarve (Portugal), Rocking Inclusion!, “Ich will da rauf!” e.V. (Alemanya), Job Goals - Education through Football, Kicken ohne Grenzen (Austria). S’hi ha presentat 144 projectes de tota Europa, dels que han sortit els 3 vencedors.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.