Gran victòria de les noies del CBI davant un dels equips més potents del grup

Depimés CB Igualada, 72 - Reus Deportiu, 49

Dilluns, 8 octubre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
Gran partit del Depimés CB Igualada A enfront el Reus Deportiu A, un dels equips més potents del grup. El partit començava amb sorpreses per ambdós equips: la baixa de la Laura Icart per malaltia per l'equip igualadí i pel fitxatge de darrera hora del Reus de la jugadora Nené Diame. Tot i això, el Depimés Igualada va sortir amb una excel·lent actitud defensiva que no permetia a les reusenques desenvolupar el seu joc ràpid en situacions de transició ni d'1x1 en estàtic.

Depimés CB Igualada - Reus Deportiu. Foto: Joan Ribera

Les blaves van trigar 3 minuts en anotar la primera cistella que va ser un triple. A partir d'aquí es va començar a engegar la màquina ofensiva igualadina. Les visitants plantejaven una defensa molt tancada alternada amb defenses zonals fet que permetia a les igualadines tenir oportunitats de tirs llunyans aconseguits amb èxit. Al final del primer període 15 a 12.

El segon període, les del Depimés van començar a pressionar a tot camp amb defensa individual i amb zona press fet que va provocar nombroses pèrdues de pilota per part del Reus aprofitats per l'Igualada per anotar amb facilitat en les situacions de contraatac. Aquestes defenses i un parcial de 7 a 0 amb 4 minuts va donar molta confiança al joc igualadí que feia sentir-se molt còmode sobre la pista. Les reusenques estaven molt desencertades en el llançament de tres i només eren capaces d'anotar amb llançaments des de sota cistella gràcies a la qualitat de les jugadores interiors. Aquest va ser el període més bo del partit per les blaves, amb gran anotació i excel·lent defensa. Al descans s'arribava amb un clar 37 a 20.

Tot i la diferència en el marcador, l'equip local no es podia relaxar ja que la qualitat del rival feia preveure que en qualsevol moment podrien capgirar la situació si les igualadines baixaven la guàrdia. En el tercer període va seguir l'encert en els llançaments exteriors ja que les reusenques eren incapaces d'aturar la ràpida circulació de pilota de les blaves. L'Igualada va tornar a col·locar la zona press a tot camp i alternava la defensa zonal amb les defenses individuals. On patia més el conjunt igualadí era en el joc interior ja que Sarr guanyava molt bé la posició i aconseguia anotar i rebotejar per tenir segones opcions. Al minut 9 d'aquest període, les igualadines aconseguien una màxima diferència de 28 punts, 57 a 29. al final del tercer període, 59 a 34.

El darrer període, les igualadines van baixar el to defensiu degut al gran desgast fet en els tres períodes anteriors i en l'atac estàtic costava més circular la pilota i trobar tirs alliberats. El Reus va apretar en defensa i va ser capaç de guanyar el parcial per 13 a 15.

El partit va finalitzar amb una clara victòria del Depimés CB Igualada A per 72 a 49 amb un gran partit de bàsquet davant un poderós rival i amb un excel·lent treball d'equip amb totes les facetes del joc, aportant cada jugadora el seu granet de sorra.

CBI: A.C.Martínez (8), M.Pujol (16), A.Acevedo, N.Minguet (16), X.Freixas (2) -cinc inicial-. M.Quintana, V.Júlvez (3), È.Compte, J.Fuertes (4), M.Torra (8), C.Carner (15)

Parcials: 15-12, 22-8 (37-20), 22-14 (59-34), 13-15 (72-49) Àrbitres: F.Puchol, M..Rue

Proper partit

El proper partit de lliga serà el diumenge 14 d'octubre a les 19:00h a Les Comes contra l'Uni Girona B.