L'Igualada Rigat ofega al Noia i ja és semifinalista de Copa

Els arlequinats optaran a la final gràcies als gols de Pla, Vives i Bars

Dijous, 22 febrer 2018. 21:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.

Per primer cop en més d'una dècada (va ser també a Lloret de Mar, el 2006), els arlequinats jugaran una semifinal de la Copa del Rei. A Lloret, als quarts de final, el mestre -l'entrenador de l'Igualada Rigat Ferran López- va superar al deixeble -Pere Varias, antic jugador seu al mateix Noia- amb un plantejament tàctic defensiu extraordinari. A més, els igualadins van saber fer hoquei control quan la situació ho requeria. Un 0 a 3 contundent que permet somniar, quan es venien de cinc partits seguits perdent.

L'Igualada Rigat optarà a ser a la final de la Copa del Rei que se celebra a Lloret. El dissabte jugarà la semifinal contra el Liceo després de fer un partit quasi impecable contra el Noia (0-3). Els arlequinats han cimentat el seu triomf en una defensa fèrria, sense errors, que va curtcircuitar un Noia que no està acostumat a jugar a l'atac. Sergi Pla, als primers minuts, encarrilava el partit, sense que el Noia no tingués cap opció. I si en tenia alguna, el porter Elagi Deitg feia que s'esfumés.

La pinya dels jugadors després del segon golFerran López va treure un cinc clàssic, amb Deitg, Met Molas i Roger Bars a darrere, i amb Oriol Vives i Sergi Pla com a davanters. El Noia va tenir la iniciativa els primers minuts, mentre que els arlequinats estaven més a l'espera de llançar contracops. El porter osonenc de l'Igualada va desactivar els intents dels sadurninencs els primers minuts, que d'altra banda no van poder aprofundir gaire amb els atacs estàtics. L'empat el va desfer Sergi Pla, que tot avançant per la banda dreta de l'atac va virar cap al centre i va engaltar una canonada imparable. Era el minut 13 de la primera part i s'estrenava el marcador de la Copa.

La diana de Sergi Pla esperonava encara més l'hoquei control del Noia, però en cap cas l'Igualada Rigat va dimitir de crear perill. 'Tety' Vives va fer lluir a Xus Fernández poc després i la resposta del Noia va ser d'Humberto Mendes, avortada per Elagi Deitg. Els anoiencs van tancar uns primers 25 minuts molt seriosos amb el 0 a 1, sense que el Noia, que els havia guanyat els dos partits d'OK Lliga, trobés alguna escletxa en la seva defensa.

Ja a l'inici dels segons 25 minuts, el Noia mostrava la seva intenció de continuar el setge a la porteria de l'Igualada, però això propiciava els contraatacs arlequinats. Xus Fernández salvava els mobles dels cavistes davant Oriol Vives al minut 3. Però poc després, en un atac posicional -l'Igualada no descarta cap arma-, Oriol Vives pescava un rebot de la bola després d'una diagonal que ha començat ell i feia el segon gol.

Els jugadors de l'Igualada tenien ben après el guió. Quan el Noia tenia alguna opció de recuperar la bola, el replegament era molt ràpid i els jugadors de Pere Varias no tenien cap possibilitat de fer un contracop. Quan els sadurninencs xutaven sense topar amb la teranyina, allà topaven amb Elagi Deitg, que ha tret una mà providencial a un tir de Llorca al minut 35. Els arlequinats feien un hoquei pacient i cada cop augmentaven més les possessions. Met Molas podia sentenciar quan mancaven vuit minuts amb una falta directa. El qui ho feia era Roger Bars, que recollia un refús i cavalcant per la banda dreta batia a Xus Fernández. L'Igualada, a les semifinals.