L'Igualada Rigat se sap espavilar per acabar l'any arrencant un punt

Els arlequinats empaten al tram final del partit el 2 a 4 que tenia el Sant Cugat

Divendres, 28 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Les festes nadalenques suposen una aturada de vint dies en la competició de l'OK Lliga. Abans d'aquesta aturada, els arlequinats van firmar un empat agònic amb el PHC Sant Cugat.

En el darrer partit del 2018, el conjunt arlequinat va firmar un empat a quatre gols davant el PHC Sant Cugat, en un matx on la falta de punteria va evitar que els homes de Ferran López sumessin tres punts que es van merèixer. Amb aquest resultat, el club igualadí acaba l'any com a setè classificat amb 23 punts, té assegurada la presència a la Copa del Rei i es manté viu i invicte en competició europea.

Una de les accions de Sergi Pla, contra els santcugatencs FOTO: X. GarciaEl partit va començar de la millor manera possible per als interessos igualadins. L'Igualada Rigat guanyava per 2 a 0 amb un doblet de Ton Baliu al minut cinc. Tot semblava anar de cara pels locals, que dominaven el joc, sobretot, a base de contraatacs, aprofitant les pèrdues de pilota dels santcugatencs. Fins i tot Jordi Méndez va tenir una ocasió molt clara per anotar el tercer abans del minut 10, que pràcticament hauria sentenciat el partit.

Però a partir de l'equador de la primera meitat, el to del partit va començar a canviar. Tot i que el Sant Cugat no va fer mèrits per dominar el partit, l'Igualada Rigat es va precipitar en algunes jugades i va trobar a faltar l'encert de cara porteria dels primers minuts. El Sant Cugat va aprofitar aquesta situació i que el marcador encara era curt (2-0) per entrar al joc i al minut 22, gairebé a les acaballes de la primera part, Cesc Maideu va anotar el primer pel seu equip aprofitant un rebot (2-1).

A la segona meitat, el Sant Cugat va creure en les seves opcions i va gaudir de més oportunitats que a la primera part. El veterà Borja Ferrer va ser clau pels visitants al tram final del partit, marcant dos gols en menys de trenta segons i posant al seu equip endavant per primera vegada (2-3). Met Molas va veure una targeta blava poc després del tercer gol, i la falta directa resultant la va aprofitar Cesc Maideu per fer el 2 a 4 al minut 39.

Així, d'un còmode 2 a 0 s'havia passat al 2 a 4, i l'Igualada Rigat, amb l'orgull ferit, va començar a jugar molt més amb el cor i l'ànima que amb la tàctica, estratègia que, paradoxalment, va salvar un punt. A falta de 3 minuts pel final, Baliu va retallar distàncies amb una jugada individual. A les acaballes del partit, quan només faltava un minut, el capità visitant Gilabert va veure la targeta blava i Jordi Méndez va aprofitar la falta directa per anotar el definitiu 4 a 4.

El primer equip es prendrà ara un merescut descans i de cara al nou any, es prepararà per l'últim partit de la primera volta, contra el Calafell, el dissabte 12 de gener.