Nova jornada victoriosa per als equips de vòlei

Multiòptica holandesa Vilanova CV 0 - 3 Pintures Planell Igualda VC

Dijous, 18 febrer 2010. 00:00. Redacció AnoiaDiari.
L’equip sènior masculí A es va desplaçar dissabte passat a Vilanova i la Geltrú. El partit es va disputar durant les hores prèvies a l’esperat carnaval per part dels vilanovins i corresponia a la 16a jornada de Primera Catalana. En les darreres jornades, el Vilanova s’havia perfilat com un equip emergent pels resultats favorables que havia obtingut amb equips que lluiten pel títol i, a més, de força entitat. El plantejament de l’Igualada va tenir uns resultats altament satisfactoris ja que no solament es van endur la victòria, sinó que, a més, sense deixar escapar cap set en contra jugant com a visitants. Amb aquest partit l’equip suma un total de 3 partits consecutius amb un resultat de 0-3, dos dels quals contra equips que lluiten pel títol.

El partit es preveia molt igualat entre els dos equips, i així va ser. Cap dels dos equips va aconseguir distanciar-se massa de l’altre, de manera que la concentració en no cometre cap errada era cabdal. Els igualadins van optar per centrar l’ofensiva per les puntes i van donar prioritat màxima a la defensa de primera línia. El Vilanova va centrar la seva ofensiva amb un sol jugador, generalment, amb el què l’Igualada va adaptar la defensa segons l’atac d’aquest jugador. El tempteig va anar molt igualat durant tot el set fins que amb un parell de contra atacs els igualadins es van posar per sobre el rival. El segon set va començar també molt igualat fins al 10-10, a partir d’aquest punt els igualadins van començar a distanciar-se un xic del Vilanova, però sense grans diferències. Cal destacar la regularitat del joc igualadí i l’absència de davallades importants que causin un gran nombre de punts consecutius en contra.

Finalment, doncs, van aconseguir mantenir la distància i es van endur el segon set. Amb el 0-2 a favor dels igualadins s’arribava al tercer set i el que va acabar essent l’últim. El tercer set també va començar amb molta igualtat en el marcador, però aquesta vegada va ser el vilanova qui cap a la meitat del set va aconseguir posar-se per sobre el marcador. Els igualadins, amb molt d’esforç i lluita van aconseguir remuntar el resultat advers situant-se amb un marcador de 19-22. En aquest set es van poder veure molts blocs. Tot i l’avantatge al marcador, els vilanovins van aconseguir empatar el set a 24 punts. Finalment es va aconseguir recuperar el servei assolint l’avantatge i van finalitzar el set amb un contundent bloqueig donant com a resultat definitiu el 24-26.

En la propera jornada, l’Igualada tornarà a jugar com a visitant al camp del Vall d’Hebron, equip de posició mitja-alta de la taula. La competició tan sols li resten 6 jornades i el marge d’error cada vegada es fa més petit. Els Igualadins han de mantenir la mateixa línia, sense deixar escapar cap set en contra, si volen aconseguir el títol, i obtenir la victòria contra els rivals directes: el Tarragona (a casa) i el Prat (a fora).

PINTURES PLANELL IGUALADA VÒLEI CLUB, 3 – HANDBOL BORDILS “B”, 0

Dissabte passat el sènior femení del Pintures Planell Igualada Vòlei Club va jugar a Les Comes un dels partits més important de la temporada. S’enfrontaven al Handbol Bordils “B”, segon classificat i rival directe per l’ascens, ja que primeres, segones i terceres (Igualada) estan empatades. L’Igualada anava al partit amb l’equip al complert. Tot i que encara pateix d’algunes baixes per lesions, l’amplia plantilla de l’equip va fer possible que l’entrenador disposes de 12 jugadores. Aquest va ser un dels punts claus del partit. L’Igualada amb tots els seus efectius s’enfrontava a un Bordils just de jugadores.

El primer set va començar amb domini igualadí. L’Igualada tenia un plantejament nou per aquest partit i la jugada els hi va sortir perfecte, ja que només començar el set van aconseguir un 5-0 a favor. Tot i aquest parcial, les igualadines sabien que no seria un partit fàcil, així que no es van confiar i van continuar lliutant per ampliar la distància al marcador. Van aconseguir fins a 10 punts d’avantatge, amb un 20 a 10. En aquest moment el Bordils va començar a reaccionar. Van anar retallant punts fins a fer un parcial de 3-10 i posar-se 23 a 20. Però la pressió més que enfonsar a les locals les va fer crèxer, i van acabar guanyant el set 25 a 21.

El segon set va començar igualat. La meitat de set va ser tal i com s’esperava que fos tot el partit. Màxima igualtat als dos costat de la xarxa, màxima igualtat al marcador i un bon joc per part dels dos equips. Però tot això va canviar quan el marcador estava igualat a 15. L’Igualada va posar en pràctica tot el que s’havia estat entrenant. Les centrals, recolzades per les puntes en alguns moments, van blocar molts atacs de les rivals que no trobaven forats per on pasar els remats i es van dedicar a fer fintes. La recepció va estar impecable sense deixar caure cap pilota i posant-les a sobre la col·locadora que va distribuir molt bé els atacs, obrint el camp, i això va permetre atacar per totes les posicions i crear encara més problemes al Bordils. Les visitants no van tindre res a fer més que veure com les igualadines s’enduien aquest segon set per 25 a 16.

El tercer set només va ser un resum del que havia estat la major part dels sets anterior. El Bordils només va saber seguir el ritme igualadí els primers punts del partit. Un cop que l’Igualada va aconseguir més de dos punts d’avantatge el Bordils va quedar fora del partit. Aquest últim set també va ser per l’Igualada per 25 a 12. I així és van endur una victòria importantíssima amb el millor parcial possible, 3 a 0.

L’Igualada suma una victòria més, que les manté a la zona alta. Amb aquesta victòria davant el Bordils desfan el triple empat al capdavant de la classificació i es col•loquen segones empatades amb l’IES Montserrat-Orlandai. Precisament aquest equip és el seu pròxim rival. Un altre partit importantíssim que es jugarà dissabte a les 17:00h a Les Comes.