Un sorprenent Monleón acaba desè a l'etapa de Belén del Dakar

L’igualadí del KTM Warsaw és 14è a la general; Viladoms, amb problemes

Dimecres, 13 gener 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Armand Monleón, pilot igualadí de l'equip KTM Warsaw, està sent una de les sorpreses positives d'aquesta edició del Dakar sud-americà. A la novena etapa, amb principi i final a Belén, el motociclista va acabar en desena posició, a 16 minuts del guanyador, de nou l'australià Toby Price.

Una excepcionalment dura etapa del Dakar va situar a l'igualadí Armand Monleón desè a la general. Tan dura que l'organització es va veure obligada a retallar-la sobre la marxa. L'especial cronometrada prometia dunes, dificultats de navegació i la sorra fesh-fesh. El líder Toby Price va guanyar altre cop, amb un temps de 2 hores, 24 minuts i 19 segons. Armand Monleón va ser el segon català a arribar a meta, a 16 minuts i 38 segons. Més va patir Jordi Viladoms, sota la temperatura asfixiant que va assetjar als competidors, que a més va veure com la seva moto es parava a una vintena de quilòmetres del segon control de pas. L'igualadí de Red Bull KTM es va deturar a socórrer un company, però es va trobar que en voler arrencar la màquina no responia. Va arribar 1 hora i 38 minuts després del guanyador. A la general ha caigut al 23è lloc, però està compromès a seguir lluitant.

Monleón, en l'etapa d'ahir al nord-oest d'ArgentinaL'etapa d'aquest dimarts va ser la primera de les dues maratons que es correran sobre les dunes de Fiambalá. Es tracta de 278 quilòmetres de cronometrada d'un total de 561. Altre cop, es preveuen temperatures molt altes que posaran en escac la mecànica de les motocicletes.

En cotxes, bona etapa del Mini de Nani Roma i el seu copilot, l'odenenc Àlex Haro, que van finalitzar a 16 minuts i 43 segons dels espanyols Sainz i Cruz de Peugeot, guanyadors de l'etapa. Ara mateix, la dupla catalana és a 1 hora, 43 minuts i 55 segons dels líders, els mateixos que van guanyar l'etapa de Belén d'ahir.