La UECAnoia participa en la III KM Vertical Caramella - Caro

Fins a cinc integrants de la secció de curses de Muntanya del Club Excursionista

Dimarts, 4 setembre 2012. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
Aquest passat dissabte, 1 de setembre, es va celebrar el Quilòmetre Vertical Caramella–Caro a la bonica població de Roquetes, al Baix Ebre. Aquesta prova ha estat la 4a i última prova de la Copa Catalana de Curses Verticals i també forma part del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre.

L’Amador, la Pili, la Diana, la Lucía i en Pere, abans de la sortida

El recorregut ascendent de la cursa, amb una distància de 7km i 1360m de desnivell positiu, pujava al Mont Caro (1442m d’altitud), el cim més alt dels Ports de Tortosa-Beseit i de la província de Tarragona. Aquest traçat, a diferència de les altres proves del campionat, és l’únic que no es realitzava als Pirineus.

La cursa començava en una zona allunyada del nucli urbà de les Roquetes i, per arribar-hi, la organització va habilitar autobusos per als corredors. Després, encara mancava un tram d’uns dos quilòmetres que servien d’escalfament fins al lloc de sortida. Poc més de dos-cents corredors van iniciar la cursa puntualment. Primer les categories femenina, juniors i sub-23 i, 15 minuts més tard, la de categoria masculina.

A aquesta prova ens van desplaçar cinc integrants de la Secció de Curses de Muntanya del Club Excursionista UECANOIA. Pel que fa als resultats de la cursa, en noies, la guanyadora va ser la Mireia Santesmases amb un temps de 1h10min seguida de la Ragna Debats, a dos minuts i de la M. Pilar Prades, a 7 minuts. Pel que fa a les corredores del Club Excursionista UECANOIA van realitzar una boníssima actuació: la Lucía Caballero va quedar en 8a posició a la general i va pujar al podi en 2a posició de la seva categoria, la Diana Carrasco, 15a de la general i 8a de seva categoria; aquest resultat i esperant la puntuació definitiva la pot fer pujar al podi final de la Copa Catalana de curses verticals d’enguany. I la M. Pilar Ríos que debutava en una cursa vertical va realitzar una molt bona cursa quedant 16a a la general i pujant al podi de la seva categoria en 3a posició.

En homes, el guanyador va ser el Joan Freixa, corredor habitual d’aquest tipus de curses amb un temps de 55min 57s, seguit del Benjamín Prades a dos minuts i, en 3a posició, el Gerard Españo, a poc més de cinc minuts del gunayador. Els corredors de la secció de curses de muntanya del Club Excta. UECANOIA van ser el Pere Marsé (40è), i l’Amador Martinez (63è), resultat que li va valer el 3r lloc del podi de la seva categoria.

Cal dir que tots aquests bons resultats serveixen també per a puntuar per al Circuit de les Terres de l'Ebre, on els corredors del club estan lluitant per a la classificació general per equips.

Amb aquesta prova es conclou la Copa Catalana de Curses Verticals 2012 i tan sols queda esperar els resultats definitius de la FEEC, que publicarà la classificació general del campionat.