Viladoms acaba desè al pròleg del Dakar i Àlex Haro acompanya Nani Roma al sisè lloc

Monleón s’estrena al Dakar amb problemes amb la moto al creuar un riu

Diumenge, 3 gener 2016. 03:00. Jordi Còdol Montagut.

El Dakar 2016 ja ha començat. L'Anoia és una comarca privilegiada i hi té tres ambaixadors que han tingut una bona arrencada al ral·li. Viladoms ha acabat en desena posició pel que fa a les motos i Àlex Haro, copilot de Nani Roma, sisè en cotxes. Armand Monleón s'ha trobat amb les primeres dificultats després que se li parés el motor de la moto durant la travessa d'un riu.

Jordi Viladoms ha acabat en desè llocEls preliminars del Dakar 2016 han permès veure els primers compassos dels pilots anoiencs que són a l'Argentina disputant el ral·li més dur del món. Durant el pròleg d'onze quilòmetres d'ahir, l'igualadí Jordi Viladoms va acabar en desena posició, a tretze segons del líder, Joan Barreda. El pilot de KTM va fer un temps de 6 minuts 40 segons, seguit d'aprop per Alessandro Botturi (Yamaha). El jove Armand Monelon (KTM), un altre igualadí que s'ha fet un lloc al selecte grup del Dakar, Les complicacions de Monleón en la seva estrena al Dakarva tenir un problema amb la moto durant la travessa d'un riu que li va fer perdre més temps del previst i va acabar amb 10 minuts i 56 segons, per ara ocupa el lloc 120 de la classificació. La classificació l'encapçala inicialment el pilot d'Honda Joan Barreda. Els pilots van fer també més de 330 quilòmetres de trasllat de Buenos Aires a Rosario on continuarà avui la cursa.

El tàndem Nani Roma - Àlex Haro s'estrena en aquest DakarPel que fa als cotxes, on hi ha l'altra participació anoienca, el Mini de Nani Roma ha quedat en sisena posició. Al costat del guanyador del Dakar 2014 hi ha l'odenenc Àlex Haro, que fa tàndem amb Roma per primera vegada. Han fet un temps de 6 minuts 15 segons, només set segons per darrere del guanyador, l'holandès Ten Brinke. Avui comencen les etapes del Dakar i la primera recorrerà el tram argentí Rosario - Santa Fe.