//Plugins sense CDN ?>
Ingredients
Patates
Sobrassada
Peres
Formatge Rocafort
Pa
Bacallà
Formatge de cabra
Pernil
Mantega
Gambes
Elaboració
Per ordre de la fotografia, de esquerra a dreta
1.En primer lloc fem un puré de patates que quedi espès. Agafem una porció de patata i en el seu centre hi posem una bola de sobrassada. Hi donem la forma de croqueta, ho passem per farina i ou i ho fregim. Ja tenim fet la primera fila.
2.- Partim les peres per la meitat i amb l'ajuda d’una cullera traiem el cor i al seu lloc hi posem una mica de mantega. Ho posem al forn durant 15 minuts. Passat aquest temps ho retirem del forn, i afegim a sobre de cada pera una cullerada de Rocafort. Ja tenim enllestida la segona fila.
3.Tallem el bacallà molt prim i deixem macerar amb oli i espècies. Tallem una llesca de pa i a sobre hi posem un tros del bacallà.
4. Anem per la quarta fila. Untem una llesca de pa amb sobrassada i a sobre hi posem un tros de formatge de cabra.
5. Per fer el següent aperitiu suquem el pa amb tomàquet i hi posem pernil a sobre.
6. Finalment, agafem les gambes de dues en dues i els hi donem la forma rodona capiculant-les. Les clavem en un bastonet de fusta i les fregim. Les gambes es poden presentar amb mitja llimona i serveixen per decorar el plat.