TORNAR

Aperitius II

La cuina de la iaia

Diumenge, 2 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Seguint amb els aperitius per cuinar de cara les festes de Nadal, aquesta setmana la iaia Núria ens presenta uns plats fàcils d'elaborar i amb una molt bona presentació. La combinació de tots és excel·lent. Bon profit!

Ingredients

Patates

Sobrassada

Peres

Formatge Rocafort

Pa

Bacallà

Formatge de cabra

Pernil

Mantega

Gambes

Elaboració

Per ordre de la fotografia, de esquerra a dreta

1.En primer lloc fem un puré de patates que quedi espès. Agafem una porció de patata i en el seu centre hi posem una bola de sobrassada. Hi donem la forma de croqueta, ho passem per farina i ou i ho fregim. Ja tenim fet la primera fila.

2.- Partim les peres per la meitat i amb l'ajuda d’una cullera traiem el cor i al seu lloc hi posem una mica de mantega. Ho posem al forn durant 15 minuts. Passat aquest temps ho retirem del forn, i afegim a sobre de cada pera una cullerada de Rocafort. Ja tenim enllestida la segona fila.

3.Tallem el bacallà molt prim i deixem macerar amb oli i espècies. Tallem una llesca de pa i a sobre hi posem un tros del bacallà.

4. Anem per la quarta fila. Untem una llesca de pa amb sobrassada i a sobre hi posem un tros de formatge de cabra.

5. Per fer el següent aperitiu suquem el pa amb tomàquet i hi posem pernil a sobre.

6. Finalment, agafem les gambes de dues en dues i els hi donem la forma rodona capiculant-les. Les clavem en un bastonet de fusta i les fregim. Les gambes es poden presentar amb mitja llimona i serveixen per decorar el plat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.