TORNAR

El Consell Comarcal posa en marxa el 'Recicla't a la cuina'

Com aprofitar els aliments, reduir residus i crear plats interessants

Dimarts, 23 novembre 2010. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!' és una campanya de sensibilització ambiental impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia que es realitza com a reforç de la campanya duta a terme l’any 2009: 'A l’Anoia reciclem; fes-ho per tu, fes-ho per tots' que promou la recollida selectiva del vidre, el paper i el cartró i els envasos, i la campanya 'Fem orgànica', realitzada durant l’any 2010, que promou la recollida selectiva de la matèria orgànica a la comarca.

Aquesta és la segona campanya impulsada pel Consell Comarcal en aquest any

Així, amb l’objectiu de reforçar els principals missatges tractats en les anteriors campanyes de recollida de residus i aprofundir en aspectes com la prevenció i la correcta separació dels residus, el Consell Comarcal de l’Anoia proposa una nova campanya basada en una activitat que no està relacionada directament amb la temàtica dels residus: la cuina.

Els municipis adherits a la campanya són: Bellprat, Bruc, Cabrera d'Anoia, Calonge de Segarra, Capellades, Carme, Castellfollit de Riubregós, Castellolí, Copons, Hostalets de Pierola, Jorba, Llacuna, Masquefa, Montmaneu, Òdena, Orpí, Piera, Prats de Rei, Rubió, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, La Torre de Claramunt, Vallbona i Veciana.

Menys residus

'Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!' és una campanya que pretén difondre un tipus de cuina sostenible, de baix impacte ambiental i econòmica, que contribueixi a la prevenció de residus a la cuina i fomenti la recollida selectiva dels residus domèstics a les llars de la comarca, potenciant la participació ciutadana a la campanya.

Així, des de finals de novembre de 2010 fins al febrer de 2011 s’iniciarà un procés de participació obert a tota la ciutadania de la comarca amb l’objectiu d’elaborar un llibre de receptes i de bones practiques a la cuina. Aquestes receptes s’aniran recopilant dels diferents tallers de cuina que es realitzaran als municipis de la comarca, del bloc de la campanya, i de les xarxes socials com el Facebook i el Twitter, oberts expressament per dinamitzar la campanya. Està previst que el llibre de receptes es pugui presentar als voltants de la Diada de Sant Jordi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.