TORNAR

Més de 700 blocaires a la Penedesfera

Augment de blogs esportius, literaris i artístics

Dimarts, 25 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A poques setmanes de les 3es Jornades de la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf ha superat els 700 blocaires agregats. Aquesta xifra continua fent de la Penedesfera el col·lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les xarxes TIC més actives, amb gairebé 50.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès.

Destaca l’increment sostingut de blocs literaris i esportius, però sobretot l’augment de blocs artístics, aquells on la pintura, la fotografia, el vídeo o el cinema és la temàtica principal. També es nota certa desacceleració dels blocs polítics. Aquesta tendència es posarà de manifest a les 3es Jornades de la Penedesfera, les quals es celebran els propers 11 i 12 de juny al Campus UPC de Vilanova i la Geltrú. Cal recordar que l'assistència és gratuïta, només cal una inscripció prèvia al web de la Penedesfera on hi ha tota la informació de l'esdeveniment.

3es Jornades de la Penedesfera

"Educació, Innovació i Ciència" és el títol i la temàtica de l’aquesta tercera edició. Tots els actes programats seran gratuïts, només caldrà una inscripció prèvia al Portal de la Penedesfera http://www.penedesfera.cat. L’esdeveniment compta amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ADEG, DO Penedès i la Fundació puntCat.

La seu universitària de les jornades i el caràcter emprenedor de la ciutat de Vilanova i la Geltrú és referent per mostrar les millors iniciatives en l’àmbit acadèmic, investigador i científic. Amb la participació de més de 40 ponents s’ha preparat a la capital del Garraf una trobada de gran relleu amb activitats que sorprendran en tots els àmbits. Hi haurà cinc taules rodones sobre l’acció ciutadana a internet, els recursos educatius digitals, Turisme 2.0, mitjans de comunicació i innovació a Catalunya. També hi haurà un concert de portàtils interpretat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), un taller de ciència lúdica per la Mandarina de Newton o una connexió per videoconferència amb un ponent que està fent la volta al món seguint la teoria dels 6 graus de separació. També hi haurà un dinar còctel, moment de networking per a tots els assistents. Durant l’estona del cafè els representants de les esferes blocaires i TIC assistents compartiran les seves experiències. La celebració d’una edició especial de l’esdeveniment mensual Innosfera impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on la innovació és protagonista i els professionals convidats proporcionen un espai de debat i relació per a compartir coneixement.

Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de blocaires i dels interessats en el Web 2.0 del Penedès, entès aquest a l’àmbit geogràfic de les comarques de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen blocaire i social media gràcies a les eines del web 2.0 i les noves tecnologies des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa. Les jornades també estan adreçades a tothom qui vol introduir-se en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.