//Plugins sense CDN ?>
Ingredients
8 escamarlans grans
500gr de cloïses
Mig litres de brou de peix
1 got de vi blanc
Mig got de vi conyac
2 nyores
4 dents d'all
1 llesca de pa
50gr d'ametlles torrades
3 tomàquets madurs
oli, sucre, sal, pebre
Elaboració
Remullem les nyores en aigua calenta. Escalfem el brou de peix, pelem els tomàquets, eliminem les llavors i els tallem a trossets.
Fregim amb una mica d'oli els alls pelats juntament amb la llesca de pa i ho deixem fins que quedi daurat. Després hi afegim les ametlles torrades sense pell, ho flamegem amb el conyac, i seguidament afegim els tomàquets i la polpa de les nyores remullades. Tirem la sal, el sucre i el pebre, i ho deixem saltejar durant 10 minuts a foc suau.
Triturem la sala amb l'ajuda d'una batedora fins que quedi un puré. Ho aboquem en una cassola on hi afegirem el vi, que el deixarem evaporar una mica, i el brou de peix calent.
Si cal ho rectifiquem de sal i ho deixem coure tot amb la cassola tapada. Uns 5 minuts abans que finalitzi la cocció incorporem les cloïses.
Per últim saltegem els escamarlans en una paella amb oli a foc viu durant un moment, ho retirem i ho afegim a la cassola. Tot junt es cou durant 2 minuts més i tanquem el foc. Ho deixem reposar 10 minuts abans de servir.
Ester Vich
Igualada
23 de desembre 2012.07:25h
Ja ho he fet! Bonissim!