TORNAR

Romesco d'escamarlans

La cuina de la iaia

Diumenge, 23 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Núria ens porta un plat exquisit, ideal pels dies de festa i que de ben segur es quedarà bé amb els convidats. És una recepta amb una elaboració important, però no molt complicada. Bon profit!

Romesco d'escamarlans

Ingredients

8 escamarlans grans

500gr de cloïses

Mig litres de brou de peix

1 got de vi blanc

Mig got de vi conyac

2 nyores

4 dents d'all

1 llesca de pa

50gr d'ametlles torrades

3 tomàquets madurs

oli, sucre, sal, pebre

Elaboració

Remullem les nyores en aigua calenta. Escalfem el brou de peix, pelem els tomàquets, eliminem les llavors i els tallem a trossets.

Fregim amb una mica d'oli els alls pelats juntament amb la llesca de pa i ho deixem fins que quedi daurat. Després hi afegim les ametlles torrades sense pell, ho flamegem amb el conyac, i seguidament afegim els tomàquets i la polpa de les nyores remullades. Tirem la sal, el sucre i el pebre, i ho deixem saltejar durant 10 minuts a foc suau.

Triturem la sala amb l'ajuda d'una batedora fins que quedi un puré. Ho aboquem en una cassola on hi afegirem el vi, que el deixarem evaporar una mica, i el brou de peix calent.

Si cal ho rectifiquem de sal i ho deixem coure tot amb la cassola tapada. Uns 5 minuts abans que finalitzi la cocció incorporem les cloïses.

Per últim saltegem els escamarlans en una paella amb oli a foc viu durant un moment, ho retirem i ho afegim a la cassola. Tot junt es cou durant 2 minuts més i tanquem el foc. Ho deixem reposar 10 minuts abans de servir.


1 Comentaris

E

Ester Vich

Igualada

23 de desembre 2012.07:25h

Respondre

Ja ho he fet! Bonissim!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.