TORNAR

Quatre alumnes de Capellades participen en el projecte Erasmus+ a Eslovàquia

L’experiència d’aquest projecte europeu ha tractat sobre la gestió de l’aigua

gent
Dijous, 7 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els alumnes del projecte Erasmus+ de Capellades han tingut una nova experiència internacional, en aquest cas a la vila d'Humenné, a Eslovàquia. La delegació capelladina va visitar diverses instal·lacions relacionades amb la gestió hidràulica.

PUBLICITAT

L'Institut Molí de la Vila de Capellades continua desplegant el projecte Erasmus+ 'Little steps make a big difference. Together take care of our home'. Fa unes setmanes, quatre dels alumnes van passar  una setmana a Eslovàquia. Durant aquests set dies, els alumnes han participat en tot tipus d'activitats: treballar, visitar, jugar i relacionar-se amb els estudiants d'altres països que intervenen en el projecte, practicant a fons l'anglès com a llengua comuna que els permet comunicar-se entre tots ells.

El treball a l'escola d'Humenné, una vila de 34.000 habitants, se centrava en l'estalvi d'aigua. Una gran part del planeta Terra és aigua, una matèria fonamental per a tots els éssers vius que podem estalviar fent coses tan simples com tancar l'aixeta quan no ho necessites o no sobrepassar la fina línia entre gastar-la i malgastar-la. També es van realitzar activitats sobre la petjada ecològica, calculant la quantitat de planetes Terra que necessitaríem si tothom consumís matèries al mateix ritme que els habitants europeus.

Durant aquests dies, els alumnes van practicar múltiples pràctiques al laboratori per investigar sobre la contaminació de les aigües i els seus efectes, així com els avantatges de la seva depuració, i per endinsar-se en la construcció de diferents robots que podrien servir per netejar els oceans. A banda dels tallers, també es van realitzar visites a la depuradora d'Humenné i els embassaments de Domaša i Starina, on observar de prop les turbines i els sistemes de canalització de l'aigua per sota dels embassaments.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.