TORNAR

Una trentena de persones descobreixen el Parc Fluvial de la mà de GEDEN

Els infants van seguir amb un telescopi l’evolució de les aus del riu

gent
Dijous, 6 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La darrera excursió del GEDEN, al Parc Fluvial de Vilanova, va servir per conscienciar a les famílies i sobretot als menuts, de la problemàtica ecològica que afecta al riu Anoia, amb la incursió d'empreses invasores com a un dels símptomes més preocupants. La propera activitat de GEDEN està prevista per al 5 de novembre i proposen fer un taller d'elaboració d'olives trencades. 

Una trentena de persones, la majoria infants i famílies, van compartir dissabte una nova activitat de GEDEN per conèixer la flora i la fauna del Parc Fluvial. La matinal va començar a les 9 del matí a Can Muscons on Mònica Tomàs, presidenta de GEDEN, va anar explicant –amb l'ajuda de diferents panells informatius- les característiques del Parc Fluvial de Vilanova del Camí i les espècies, tant de plantes i vegetació com d'animals, que hi viuen de manera permanent o temporal.

Alguns temes, com les espècies exòtiques invasores, van crear entre la quitxalla molta expectació i una muntanya de preguntes. Resolts els dubtes i presa la foto de família, el grup es va dirigir al Parc Fluvial fent diferents parades per exemplars de pollancres, àlbers i oms. Durant el camí també es van poder observar gallinetes d'aigua i ànecs collverds, força comuns en aquesta part del riu.

La passarel·la del riu es va convertir en una magnífica escola de natura on a través de diferents dinàmiques de joc, cada nen havia d'identificar, per exemple, les petjades que es mostraven amb l'animal corresponent. També van identificar al quadern de camp, accions i objectes que poden malmetre el medi natural i també van convertir-se en doctors del riu, fent un diagnòstic del seu estat de conservació. Els menuts van concloure que "el riu Anoia està malalt i que cal que es cuidi més".

Durant aquesta sortida que es va allargar fins al migdia, també es va instal·lar un telescopi per observar amb tot detalls les aus que viuen al riu, especialment els ànecs. Els participants també van poder veure i escoltar un nombrós grup de cotorres que també viuen en aquestes contrades. Aquesta espècie exòtica és una de les que es consideren invasores.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.