TORNAR

Uns 200 afiliats a PxC van participar en la trobada a Montserrat organitzada per la delegació de l'Anoia

Robert Hernando, delegat de l'Anoia, fa un símil entre els moments actuals i la llegenda del Timbaler del Bruc

politica
Dimecres, 6 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge passat va celebrar-se el primer aplec de PxC organitzat per la delegació anoienca, un acte que va aplegar dos-cents afiliats i simpatitzants del partit a Montserrat. Segons PxC, 'l'acte va transcórrer en un entorn festiu i familiar, on nombroses persones alienes al partit es van apropar a saludar i animar Josep Anglada perquè 'continuï la seva lluita, amb la qual molts catalans cristians se senten més que identificats'.

Els simpatitzants, a l'Angladamòbil

Robert Hernando, en el seu discurs

Després de la visita a la Basílica els militants del partit van apropar-se amb l'Angladamòbil a l'estàtua del Timbaler del Bruc; vehicle que no va circular per Montserrat, i tampoc no es va repartir publicitat del partit. Des de PxC pensem que el Monestir és de tots i la intenció de la jornada era la de retre homenatge a la 'Moreneta' i mai servir-nos ni d'ella, ni de la seva imatge'.

Sota l'estàtua del Timbaler els assistents van ballar la 'Sardana de l' Anglada la puntaire' i es van fotografiar al peu de la imatge 'del més gran símbol català en la lluita contra l'invasor'. L'acte va continuar amb un dinar de germanor a l'Hotel del Bruc, en el qual van participar un centenar d'adults i una trentena de nenes i nens.

Ja en els parlaments, el delegat de PxC Anoia, Robert Hernando, va donar la benvinguda als assistents i va recordar la llegenda del 'Timbaler del Bruc', per acabar dient: 'La història del Timbaler que va passar fa 200 anys, té moltes similituds amb la nostra època. Hem canviat els invasors francesos per islamistes, Latin Kings i Gitanos Romanesos; les armes per les urnes; els milicians per militants de PxC i el Timbaler del Bruc pel Timbaler de Vic. Segurament la nostra història també tindrà un final feliç: Anglada al Parlament'.

PxC


7 Comentaris

M

Marta

1 de novembre 2010.19:04h

Respondre

Des de l’Anoia tenim tota l’esperança en Plataforma per Catalunya. La comarca no genera treball i cada vegada més són les famílies que els seus membres estan a l’atur veient com contracten... Llegir més a immigrants per fer la nostra feina amb tot el que hem lluitat des de sempre.

P

Pep

Andorra

6 d'octubre 2010.19:28h

Respondre

Que jo recordi el primer que va portar “moros” a “España” en la època moderna, va ser un tal general “Franco” de tan enyorat record per alguns.
Aquests “moros” que van matar molts... Llegir més Catalans republicans, apart altres fellonies, van ser condecorats i protegits pel tal “Franco”.
N’Anglada i el seu mentor Blas Piñar, eren adoradors del tal “Franco” per excel·lència – en hi han molts testimonis gràfics -, per tant protectors dels “moros” d’en “Franco” i que jo sàpiga, mai van parlar malament d’ells, mentre el seu cabdill era viu.
A que ve ara aquesta parafernàlia del timbaler del Bruc i Montserrat i els catalans cristians, quan ells durant anys, han recolzat els verdaders opressors de Catalunya, junt amb els seus “mamelucs” i addictes al règim, mentre a Montserrat és salvaguardaven, els valors dels Catalans de cor. Això és com una profanació!
La Moreneta que és una verge “negra”, resulta que ara és un símbol seu!
Apa vinga a prendre el pel a una altre banda. No havíem quedat que tots els que no siguin de raça “blanca pura”, fora?
Com es pot ser tan babau, com per caure al paranys d’aquesta gent, filofeixista, que s’amaga en la pell de xai, del populisme més baix que és pot concebre.
Són tan falsos i tan rastrers que em repugnen profundament, tan els seus “cabdills de pacotilla” com els poc assenyats seguidors, als quals els hi faig la següent pregunta: “Esteu segurs que és a aquesta gent, a qui voleu votar?” Qui no recorda l’historia, és veurà obligat a repetir-la!

D

David

Piera

6 d'octubre 2010.14:19h

Respondre

Jo he llegit 200 a Montserrat. El de la foto et sembla el timbaler o la Moreneta? ENDAVANT PXC. La comarca está amb vosaltres.

F

Felip

6 d'octubre 2010.11:09h

Respondre

200 afiliats? I per què no surten a la foto? Que ja havien marxat?

Anoiadiari, trobo ja de per si una mala praxi la de publicar ’tal qual’ les notes de premsa... encara que al final de... Llegir més l’article hi apareixi la signatura, no tos els lectors hi arriben... i el que impacta es el titular.
I ho trobo especialment perillos tractant-se d’una formacio politica en epoca de campanya, i tractant-se en aquest cas del partit filofeixista que és... no?

R

Ricard

Igualada

6 d'octubre 2010.08:15h

Respondre

Aquesta noticia porta dies al e noticies en portada. Al tanto amb pxc que ningú pensa i pot ser el tapat.

L

Lluïsa Avante

Igualada

6 d'octubre 2010.07:36h

Respondre

Em sembla que no mereix comentaris; mereix reflexió.

Deia Orson Welles: ”Moltes persones estan massa educades per parlar amb la boca plena, però no es preocupen de fer-ho amb el cap buit”.

R

Raul

5 d'octubre 2010.19:30h

Respondre

Catalunya sera cristiana o no sera.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.