TORNAR

L'anoienca Maria Rovira, candidata per Barcelona a les eleccions de la Cambres Agràries

Actualment ja és presidenta d'aquesta institució en la demarcació barcelonina

politica
Dimarts, 5 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unió de Pagesos ja ha presentat els quatre candidats per a les eleccions a les Cambres Agràries catalanes, que se celebraran el 20 de febrer del 2011. Entre aquests, l'anoienca Maria Rovira —actual presidenta de la Cambra de Barcelona— que opta a la reelecció.

Els candidats d'Unió de Pagesos per les quatre demarcacions

Maria Rovira, natural i resident de la Fortesa (Piera), explica que la decisió l'ha pres 'perquè els meus companys i companyes m'han fet confiança, i també perquè estic convençuda que Unió de Pagesos té un paper fonamental en la reivindicació de la importància de la pagesia'.

La funció de la pagesia

Actualment, segons Rovira, 'hi ha una lluita evident pel territori, i el sector hem de fer sentir la nostra veu davant de l'urbanisme, que sembla que vol ocupar espais 'buits' que en realitat no ho són: són terres per al cultiu, que es treballen, i això és important que es tingui en compte'. La candidata es mostra convençuda 'de la funció de la pagesia a part de la producció d'aliments: mantenim els pobles vius, i treballem també per a conservar la biodiversitat'. Per això són importants les Cambres Agràries, instruments que regulen la participació dels sindicats agraris en les institucions públiques per negociar i ser consultats.

L'anoienca, titular d'una explotació agrícola dedicada a la fruita dolça, olivera i vinya, és actualment responsable de política territorial de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2005 pel seu treball i aportació en la valoració de les dones que treballen al sector agrari i per al desenvolupament de la dona en el món rural.

Propostes per als partits

Abans de les eleccions a les Cambres Agràries hi haurà les eleccions al Parlament català. En aquest sentit, Unió de Pagesos ha elaborat un document on recull les seves propostes en matèria agrària de cara a les eleccions i que presentarà a tots els partits amb representació parlamentària. Entre les mesures plantejades pel sindicat destaca la necessitat d’aconseguir que s’aturin els abusos i la competència deslleial en la cadena alimentària per consolidar la pagesia professional, així com obtenir un valor afegit dels productors cap a la pagesia per fer avançar el sector.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.